Crash boom bang

maxipisos

Aquesta fotografia la vaig fer fa uns dies a Reus, la immobiliària que tanca fa tan sols uns mesos que va obrir, com a màxim un any i escaig, i ja veieu com ha acabat. Sincerament no em fa gens de pena, això de la promoció immobiliària és d’aquests sectors laborals on hi fa molta pudor de diners bruts.

En els darrers anys aquell que muntava una immobiliària en poc temps acabava amb les butxaques farcides de quartos i a més de forma fàcil, bàsicament amb un mòbil i pocs escrúpols podies ser agent immobiliari i rascar comissions a tort i a dret. Però l’infeliç que va fer la gran inversió en aquesta oficina hauria d’haver consultat una mica més els seus assessors, que si en sabien una mica li haguessin dit que ara ja no era moment de totxo, el capital ja anava en altres direccions. Fa gràcia quan un saberut s’enganxa els dits.

No és que m’alegri de la desgràcia dels altres però veure imatges com aquesta em fa somriure i em confirma que per fi s’ha acabat una etapa plena d’especulació i corrupció, per suposat n’hi continuarà havent però espero que menys.

A més no tinc cap informació dels gestors d’aquesta immobiliària, i no puc saber del cert si tanquen per problemes econòmics, però està clar que si fas una inversió forta i enlloc de guanyar els 10 que esperaves en guanyes 2, els números no quadren i s’ha de fer marxa enrera abans que sigui massa tard.

Les cases no baixaran de preu, no cal que somiem, però alguna cosa està canviant. Sembla que finalment el boom urbanístic comença a fer el crash, l’anhelat big bang de la construcció que retorni la situació a la normalitat i que comprar-se un habitatge no sigui una missió impossible. Però per molt que la situació prengui un altre rumb, l’últim lloc en es notarà serà als pobles petits com el meu, on encara queda marge per pujar preus. Ja vindran els de ciutat a pagar el que en comparació els hi sembla una ganga.

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.