El cel està plorant cendra

Cendra al balcó

És trist quan veus algun incendi a les notícies, però quan el tens tan aprop que la cendra va caient com a flocs de neu carbonitzats, saps el que és sentir-ho de veritat.

VilaWeb: Un incendi crema des d’avui a un quart de tres de la tarda a una zona forestal de Torre de Fontaubella (Priorat) i avança cap a la Serra de l’Argentera, segons que informa la direcció general d’Emergències. El foc ha obligat a desallotjar dotze masos de manera preventiva i també s’ha hagut de tallar al trànsit la carretera TV-3223. Segons els bombers, totes les hectàrees cremades són de zona agrícola i forestal.

El foc, que ha començat al costat de la via del tren, afecta una àrea compresa entre la Torre de Fontaubella i Pradell de la Teixeta. Tot amb tot, les flames no han afectat de moment la circulació de trens. Els bombers, però, encara no han controlat l’incendi. Hi ha zones de molt difícil accés.

Espero que el puguin controlar abans que es faci fosc, queda menys d’una hora i llavors sí que ho tindrem magre.

Avui a les 20.47h: El foc de Torre de Fontaubella ha afectat ja un perímetre de 310 hectàrees.
Avui a les 23.45h: Vuitanta-cinc dotacions dels Bombers treballaran durant la nit al foc del Priorat.
Dimarts 7 a les 6.40h: Baixa la intensitat del foc forestal del Priorat.
Dimarts 7 a les 12.22h: Estabilitzat l’incendi forestal del Priorat.

Dilluns 10: Veïns de la Torre de Fontaubella volen replantar pins a la zona incendiada.

Deixa el teu comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>