De festival en festa major

Doncs això, que encara és estiu -tot i que jo ja noto cada tarda el regust del final d’aquesta estació- i a l’estiu tota cuca viu, i qui no surt és perquè no vol i tota la pesca.

Una de les coses que més m’agraden d’aquesta època són les festes majors, anar de poble en poble, trobar-te gent que coneixes, recòrrer la geografia pròpera i tastar una mica de varietat nocturna. I tot això per zero eurets. Doncs som-hi, oi?

I a més hi ha els festivals, que de gratuïts no acostumen a tenir-ne gaire, però això està canviant. Són molts els ajuntaments que veuen la possibilitat d’organitzar o col·laborar en la promoció d’un festival com a forma de publicitat, han vist que és una esplèndida forma de donar a conèixer la vila i de pas fer quatre duros amb els que venen de visita. I ben fet que fan, així que aprofitem-ho.

Aquest apunt l’escric, també, perquè m’ha d’ajudar a decidir, i és que en els últims dies m’he saturat d’ofertes i no tindre el poder de l’omnipresència em dificulta els plans.

El Vidi, un amic, ha enviat un correu-e on diu:

El Woodstock català

Aquest cap de setmana, dissabte dia 12, se celebra a la petita població de 60
habitants, la Figuerosa (Urgell), la cinquena edició del festival FigaRock. La Figuerosa està al costat de Tàrrega -una hora en cotxe-, de fet és una pedania de la capital de l’Urgell.

Pels que no conegueu el festival us diré que és el festival alternatiu independent lliure i trangressor per excel·lència de l’escena musical del país. El certamen se celebra en un camp de blat segat, tot recordant el mític Woodstock, si més no el FigaRock recorda bastant el llegendari
festival.

I qui toca al FigaRock? Doncs autèntics monstres del rock and roll del país, de lo milloret que es fa actualment: Roger Mas, Mazoni, Verdcel, Sanjosex, Pau Riba, Don Simón & Telefunken, Oriol Tramvia, Caníbala, DJ Pollastrot, etc.

Tota aquesta nòmina impressionant d’artistes, un darrera l’altre, i tot pel mòdic preu de 0 euros, sí, com ho sentiu, totalment de gorra. No hi ha excusa!!! A més, els preus de la barra són totalment populars.

Tots aquells que us animeu a vindre al FigaRock no us en penedireu, coneixereu nous grups, envoltats de nova gent, i en un ambient total de llibertat i bon rotllo. El Canet Rock i el Woodstock són els únics referents del festival. No cal que us digui res més!!

Que més puc afegir? Doncs l’enllaç del festival FigaRock.

L’altra orígen dels dubtes me’l va provocar un cartell que vaig veure aquest cap de setmana passejant per Cambrils, em va cridar l’atenció pel disseny i a l’apropar-me vaig veure que era d’un festival que desconeixia, el PalmFest.

La web està en Català, Castellà i Anglès, però inexplicablement i lamentablement el dossier de premsa només l’he trobat el Castellà. N’he traduït un extracte:

Peter Hook, Ascii Disko, Florent i Nacho Canut, entre els principals reclams d’un esdeveniment que uneix platja, festes locals, música i activitats lúdiques a l’Hospitalet de l’Infant.

PALMFEST 2006
és una macro-activitat totalment gratuïta que conjuga platja, música, festa, esport i activitats lúdiques a l’atractiu marc de la platja de la Punta del Riu, de l’Hospitalet de l’Infant.

Entre els dies 11 i 15 d’agost, coincidint amb les festes locals, PALMFEST 2006 transformarà durant més de 16 hores al dia aquest paratge en un autèntic centre recreatiu: totes les activitats típicament de platja es fusionaran amb les actuacions de 13 grups i més de 40 djs locals, nacionals i internacionals per a fer de l’esdeveniment un referent lúdic-musical a la Costa Daurada.

Aquest és un festival més electrònic, més pop i sense tantes arrels, es dir menys nostrat i més internacional. A mi m’interessa, entre d’altres la sessió de Miqui Puig, no és res de l’altre món punxant però m’encanta la selecció que fa a les seves sessions.

I per si amb aquests dos genials festivals no n’hi hagués prou, no gaire lluny d’on visc també hi fan alguna coseta que en Siknus ens anuncia.

El que deia, tinc els plans més enredats que un plat d’espaguetis voladors, no sé que fer…

Actualització: i més i més

2 comentaris a “De festival en festa major”

  1. Palmfest i embolica que fa fort | utupia ha dit:

    […] Farà ja tres caps de setmana vaig anar a un festival a l’Hospitalet de l’Infant, del qual ja en vaig parlar abans d’anar-hi, el Palmfest. […]

  2. pre-Aftersun’06 | siknus.cat ha dit:

    […] En moltes festes d’estiu, i com diu un bon amic, et trobes, per sorpresa (generalment agradable), a amics o a coneguts que fa temps que no veus. Una sorpresa que encara resulta més agradable si va acompanyada d’uns quants cubates a preu de festa d’estiu. Doncs bé, avui he rebut un FWD d’una amiga de les moltes que a l’Aftersun em vaig trobar. Us el deixo aquí encara amb els “>>” típics de l’efecte cadena que els e-mails que corren acostumen a tenir: >>Subject: AFTERSUN electrònica >> >>Vols festa? >>3 escenaris amb més 10 dj’s punxant diversos >>estils de musica durant mes de 6 hores i sense >>parar. >> >>No vols tanta festa? >>A tu el que t’agrada és rel·laxar-te? >>Un ampli espai amb musica chill-out, ambientat >>amb formes suaus per a que t’hi puguis estirar i >>agafar forces. >> >>Potser t’agradaria descobrir alguna cosa nova? >>Comptem amb una carrega important d’aplicacions >>visuals i a les 3 en punt s’oferirà en exclusiva un >>directe experimental. >> >>Simplement vols sortir a prendre alguna cosa? >>L’entrada es gratuïta, els preus populars i l’espai >>és a l’aire lliure, per tant és el lloc ideal per >>gaudir d’una de les ultimes nits d’estiu. >> >>Vols retrobar-te amb gent a la que fa temps que >>no veus? Tens moltes possibilitats de trobar-los aquí. >> >>Vols conèixer gent nova? >>Aquí tens per triar i remenar. >> >>Que més t’he de dir? >>Doncs que no t’ho perdis, no es troba sovint una festa >>a l’aire lliure a la que hi acudeixen més de 2.000 >>persones dels pobles del voltant i de la província en >>general. >> >>Pos eso, que t’espero a l’Aftersun. (<- afegit >>per algú) >> >>——- >> >>Si reenvies aquest mail a més de 10 persones se >>t’apareixerà la mare de déu en persona i et >>regalarà el llibre “Aprende a bailar el reggaeton >>con Manolo Escobar”. Bé, el llibre en sí >>és possible que no et motivi massa, però contribuiràs >>a una bona causa i faràs feliç a molta gent. >> >>A més, pensa que el dia de la festa hi ha possibilitats >>de que et trobis a tota aquesta gent a qui li has >>reenviat el mail. >> >>Una dona de Baker River (Connecticut), no el va >>reenviar a ningú i la pobre va estar de cagarrines >>durant 10 dies seguits. I per culpa d’estar tants dies >>amb el cul a l’aire es va encostipar, i com que tenía >>el nas tapat, respirava per la boca, cosa que li va >>provocar que s’intoxiqués per culpa de la pudor. >> >>No res, un desastre, i si t’expliqués com va acabar… >>millor que el reenviis i fora problemes. […]

Deixa el teu comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>