La Maria t’estima?

Anava a titular l’apunt “La Maria no t’estima”, però abans de començar a escriure faig la cerca a Google i el primer resultat em diu que si que m’estima. Cony! En que quedem?

A veure, anem a pams. La foto que veieu és la que m’ha portat a escriure sobre això, la vaig fer fa poc amb el mòbil passejant per la Gran Via de Barcelona. Vaig veure la tanca publicitària de lluny, i vaig acostar-m’hi per fer-li la foto i assegurar-me’n del que veia, la veritat és que em va sorpendre.

Així que vaig informar-me de que anava la cosa. Com em suposava, es tracta d’una campanya publicitària, però que sorprenentment no l’ha financiat cap organisme públic sinó un centre dedicat a l’atenció de persones amb problemes d’adicció.

La campanya té web pròpia on s’exposen els problemes que pot suposar el consum de Cannabis i els seus derivats. I em sembla bé, perquè informar sempre està bé. La informació mai fa mal a ningú, esperem que almenys serveixi per a que algun adolescent entengui que no és bo anar tot el dia fumat i que a aquestes edats és important no deixar que res t’aparti d’un correcte procés educatiu.

Ara bé, vull deixar clara la meva opinió, estic a favor de la despenalització del consum de Marihuana. Si una persona, major d’edat, després de contrastar el que li suposa consumir-ne decideix fer-ho, per què si li ha de prohibir? Jo hi estic en contra, estic en contra de multes que no fan que ningú deixi de fumar-ne i que no duen enlloc, estic en contra de que una droga que destrossa families i mata gent sigui legal, l’alcohol, i no ho sigui una altra molt menys destructiva.

Sabieu que les estadístiques diuen que a Holanda es fuma menys herba que aquí? Doncs sí, la regularització de la venta no promociona el consum, si no que elimina el contacte amb els camells, cosa que sí és perillosa. I no entraré a parlar dels efectes positius i medicinals que té, perquè ja hi han prous estudis que ho demostren, i a més no en sóc cap expert al respecte.

I un altre aspecte a tenir en compte és la perillositat d’aquestes campanyes, perquè ja n’hi ha que han corregut a plantar cara a la campanya amb la web de la que parlava al principi La Maria Si t’estima. Tot i que em sembla que és més l’objectiu de treure’n un profit que no pas de fer activisme.

Un comentari a “La Maria t’estima?”

  1. kobo ha dit:

    snif snif… jo si que me l’estimo a ella! però bueno, l’amor frustrat és lu meu!

Deixa el teu comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>