Mocadors per Palestina

Tots sabem que està passant a la franja de Gaza des de fa dies, arran d’això m’arriba un correu que diu:

Mocadors per Palestina

PENJA UN MOCADOR PALESTÍ AL TEU BALCÓ

PERQUÈ CAL FER QUELCOM DAVANT LA MASSACRE QUE ESTÀ PATINT EL POBLE PALESTÍ.

PENSEM QUE UNA FORMA DE SOLIDARITZAR-NOS I DE REBUTJAR L’AGRESSIÓ INDISCRIMINADA D’ISRAEL AIXÍ COM LA COMPLICITAT DE TOTA LA COMUNITAT INTERNACIONAL ÉS PENJAR UN MOCADOR PALESTÍ A CADA BALCÓ DELS PAÏSOS CATALANS.

ÉS UNA FORMA SIMBÒLICA DE DEMOSTRAR QUE MOLTES PERSONES ESTEM AL CANTÓ DEL POBLE PALESTÍ!!!

SI HI ESTÀS D’ACORD DIFON LA PROPOSTA

La fotografia que veieu, és de casa meva, m’ha semblat que penjar un mocador palestí era una forma pacífica i adequada de mostrar la meva opinió, de fer-ho visible.

Curiosament la terrible massacre arriba quan el mocador palestí, o més ben dit el mocador tradicional àrab o Kufiya, s’ha posat altre cop tan de moda en els últims mesos, tot i que n’estic segur que la meitat dels que ho porten no en saben absolutament res d’ell. Almenys molts el tindran a mà si volen seguir la iniciativa.

Aquest conflicte etern no és fàcil d’analitzar, però si en tinc una opinió és perquè abans he mirat d’estar-ne mínimament ben informat. Tinc menys de 30 anys i ni tan sols era un projecte de vida quan s’escrivien els violents episodis del rerefons històric i bèl·lic, però sempre he procurat conèixer quelcom abans de parlar-ne. I dic això perquè molts dels partidaris de les accions de l’estat d’Israel titllen de desinformats als partidaris del poble palestí.

És així com em manifesto, partidari del poble palestí i contrari a la opressió genocida d’Israel. No sóc pas partidari d’organitzacions terroristes que assassinen innocents. Però també soc totalment contrari a estats que actuen com a terroristes i assassinen innocents. Quina és la diferència entre ells?

Hamàs és una organització terrorista? Sí? Doncs tots jutjats i a la presó, no cal dir res més. L’estat d’Israel actua d’esquena a la legalitat internacional saltant-se fins i tot les normes de guerra, cometent actes cruels, despietats, desmesurats i sent acusada per la ONU i la Creu Roja? Sí? Doncs els seus dirigents, jutjats i a la presó. O no seria això el just i adequat?

Em foten veritable fàstic els que lluiten en nom de Déu. Si Déu existeix, i permeteu-me que ho dubti, suposo que la última voluntat divina seria la de defensar amb sang el seu nom. Els estats que es declaren oficialment seguidors d’una religió, d’entrada em provoquen desconfiança i repulsa, i dintre el sac hi entren els cristians, els musulmans i també l’estat jueu.

L’estat d’Israel té el dret a defensar-se però també té el deure de ser proporcional, d’evitar les víctimes innocents i de lluitar com correspon, no com éssers monstruosos.

Jo sóc partidari de la independència de Catalunya i els territoris de parla catalana que també ho vulguin, però també crec que la creació d’aquest estat català no val ni una sola vida humana. Pel que veig, no tots els israelians pensen així respecte el seu estat.

Una última dada, l’any 2008, l’any passat, els coets que llança Hamàs van matar a 4 israelians, tants como baixes per foc amic ha provocat entre el seu propi exèrcit la desproporcionada operació de venjança d’Israel.

8 comentaris a “Mocadors per Palestina”

  1. siusplau ha dit:

    Els hauria de fer vergonya, a ells i a tots els països que no mouen un dit per a parar aquesta massacre.

    Es veu que com que tenen els diners poden fer el que vulguin, l’alait del país de la llibertat i el “fair play” juguen tots dos amb les mateixes armes. A veure si el senyor Obama mou un dit… no ha canviat res.

  2. utòpiq ha dit:

    L’Obama fer alguna cosa? Els EEUU mai faran res per Palestina o en contra d’Israel.

    Però diuen que l’esperança és l’últim que es perd…

  3. Carles Oriach ha dit:

    Jo ja vaig escriure per alguna altra banda el què en pensava de tot plegat però ho has resumit molt bé en el paràgraf que dius “Doncs tots jutjats i a la presó”.
    A vegades n’hi ha que semblen interpretar que posicionar-se al costat del poble palestí és fer-ho al costat de Hamàs i en contra d’Israel, i jo crec que no és així. Tots entenem que a Israel no hi ha més morts perquè ténen búnkers i uns serveis de seguretat excel·lents, i que molts dels morts palestins són escuts humans de Hamàs però… són morts civils i innocents. Es mirin com es mirin, d’un costat o de l’altre, per culpa d’uns o d’altres: són morts.
    El “mocador palestí” no és pendre partit per un bàndol, sinó solidaritzar-se amb un poble que no gaudeix de llibertat (per culpa de gent de fora i de gent de dins). Jo ni en porto ni en penjo, però si ho fés, potser el posaria al costat d’un “talit”…

  4. utòpiq ha dit:

    Carles, totalment d’acord a excepció dels mocadors. Jo si lluiria una Kufiya però mai un Talit.

    La Kufiya és un mocador tradicional àrab, no pas musulmà, que s’usa en varis països de la península aràbiga. S’identifica amb la causa palestina, però té les seves arrels històriques com a simple mocador per protegir-se del fred, el sol o la sorra del desert, no en la religió. I que fins i tot van lluir els jueus de la regió.

    En canvi el Talit és un accessori religiós jueu en forma de xal utilitzat en cerimònies religioses del judaisme. I jo de religions no en vull saber massa cosa.

  5. Carles Oriach ha dit:

    Tens raó amb això del mocador, però és que a Israel això de discernir religió de costum social resulta pràcticament impossible. El judaisme ho impregna absolutament tot (no és una crítica, sinó una constatació).

  6. Govern d’Israel, sionistes, sou uns nazis de merda | utupia ha dit:

    […] Israel és un estat genocida que assassina impunement ciutadans a l’estranger, que tortura amb la gana a tot un poble, que assalta vaixells en aigües internacionals com a autèntics pirates i que per a rematar-ho té la bomba atòmica. Si han acabat amb el problema d’uns vaixells que portaven 10.000 tones de material humanitari matant a gent desarmada, que no faran amb les seves armes atòmiques quan ells considerin que estan en perill? Tots els dits apunten sempre cap a l’Iran o de Corea del Nord, però jo considero des de fa temps a Israel com l’estat més perillós i desestabilitzador del món. […]

  7. Hajar ha dit:

    Jo estic completament d’acord amb gairebé tots els comentaris i sobretot l’últim, jo també penso que molta gent ja sigui per ignorancia o per racisme sempre diu que els terroristes son els països musulmans, que fan por, que són violents amb les dones, no saben que són els drets humans,… mentre que EEUU és un país que ajuda a la gent a civilitzar-se, va contra el terrorisme, contra la violacó de gènere,… i la califiquen com un país dels més bons en quant l’ecònomia, el govern i les lleis, en quant tot!! però crec que estan completament equivocats perquè qui a provocat aquesta crisi?? qui és el primer recolzant d’Israel? qui comet crims dia rere dia en un país on volen gaudir de la vida, de la llibertat,… com tots els pa¨sos del món senser?? qui que per aconseguir petroli, gas,… invaeïx un país amb l’escusa de que vol ajudar-los a sortir de les situacions de dictadures?? qui i qui i qui??!! tot això és EEUU tot això són els sionistes, els merdes sionistes i ho seran sempre, perquè són gent que no te culutra, que no te sentiments, que mata, sagresta, viola a dones, nenes, mata a avis, i fa tot el que li passi per el cap i tot per el seu bé mai per les típiques escuses que diu. Com m’indigna que la gent no s’asabenti d’això encara, és un llàstima de veritat!! perquè com podem estar en el segle XXI i encara n’hi ha gent ignorant que no sap el que és veritat del que és mentida, i creu tot el que li ariba dels mitjans de comunicació i crec que hi és hora de que la gent sapigui que tot ho controla EEUU i que sempre és diu el que EEUU vol que es digui i s’eliminen els informacions, imatges, documents o altres coses que demostrin la veritable i hororrosa imatge EU.
    Gràcies.

  8. utòpiq ha dit:

    Hajar, jo també crec que l’eix EEUU-Israel és la principal font de desestabilització mundial, principalment pel seu descarat sionisme radical. Però també ha de quedar clar que molts països àrabs o més ben dit, països de majoria musulmana, el respecte als drets humans és inexistent.

    Afortunadament, sembla que la primavera àrab està portant la llibertat a països com Egipte i Líbia, i esperem que també Síria i el Iemen. Però dictadures com les de Qatar o Aràbia Saudita utilitzen la religió per a reprimir el poble. Personalment n’estic convençut que mai la llei, l’estructura d’un estat i els seus poders, no s’han de regir per principis religiosos: estat laic i llibertat religiosa.

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.