Els fatxes, al container

Fatxes dins

Passejant pel meu poble, Vinyols, vaig topar-me amb aquesta pintada, anava amb la càmera i vaig profitar.

He de reconèixer que m’agraden els graffittis o pintades, i els stencils o plantilles. Això sí, sempre que no sigui a la façana d’algun veí o a la paret d’algun establiment, o sigui en llocs destinats a això, com n’hi ha a Reus, o que no molestin a ningú.

Aquesta estaria a la frontera del bé i el mal, el container és mobiliari públic, però a mi personalment no em molesta. A més, em va semblar graciós i enginyós.

També ha sigut curiós que al posar-me a escriure el títol de l’apunt anava a escriure feixistes enlloc de fatxes perquè em pensava que era incorrecte, doncs no. Em creia més llest que el l’autor de la pintada i resulta que és totalment correcte. I ja posats a consultar el diccionari, m’he dit consultaré si container és correcte, però segur que no, s’ha de dir contenidor, doncs tampoc! segona pífia, container és totalment correcte.

Però bé, tornant a la pintada, no m’acostumen a agradar gaire els graffittis que consisteixen en simples eslògans i molt menys els que són simplement la firma del pintor, em semblen un acte d’egocentrisme.

Però aquesta, apart d’enginyosa per fer servir com a part del missatge el lloc on està feta, la subscric totalment. Les persones que pretenen imposar-se a les altres amb autoritarisme i violència mereixerien ser enviades, almenys durant un temps, a algun lloc ben fosc i pudent.

Encara que per no posar-nos al seu nivell millor que recordem allò que diguè Voltaire: No estic d’acord amb tu però donaria la vida per defensar el teu dret a expressar les teves idees.

Deixa el teu comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>