Quadrúpedes d’Uner Tan

Mirant les notícies aquest migdia m’he quedat glaçat:


La BBC té previst emetre pròximament un documental sobre una descoberta antropològica sorprenent. Es tracta de cinc germans d’una família del Kurdistan turc que caminen gairebé exclusivament sobre les quatre extremitats. Pertanyen a una família de 19 germans, amb molts llaços de consanguinitat i que viu en un poblat aïllat. La síndrome ha estat batejada amb el nom d’Uner Tan, el genetista que els va descobrir, i està associada, a més, a un fort retard mental.

Uner Tan i altres científics que apareixen en el documental de la BBC apunten la hipòtesi que aquesta síndrome ens remetria a l’anella perduda de l’evolució, el pas genètic al bipedisme. Altres experts consultats per TV3 descartarien aquesta tesi i s’inclinarien més per considerar-ho una malaltia de tipus genètic, probablement lligada a la consanguinitat.

He al·lucinat, però pensant-hi una mica… crec que la teoria de l’anella perduda és pura fantasia, jo també em decanto per la consanguinitat.

En una web de ciència hi ha una referència més acurada en anglès. Al Mundo (glups!) s’hi poden trobar unes quantes fotos. I fins i tot he vist un vídeo.

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.