Senyors Mossos d’Esquadra, cada dia els respecto menys

Així de clar ho dic, perquè a dia que passa, dia que més vergonya em fa que aquesta sigui la policia del nostre país.

Ahir sense anar més lluny, una amiga m’explicava una entretinguda anècdota. Resulta que després de les festes del Carnaval, ara no recordo en quina localitat, tornaven un parell de noies cap a casa, disfrassades les dues de Minnie Mouse.

Les van aturar en un control d’alcoholèmia dels Mossos d’Esquadra i van fer bufar a la conductora. A aquesta noia, que déu tenir uns 21 o 22 anys, un dels dos Mossos la va fer pujar a la furgoneta i allí li va fer la prova. Va donar positiu en el control, més del doble de la taxa permesa legalment. I això és el que li va dir l’agent:

Mira, vamos a hacer esto: sal comete un chicle y bebe algo, y haz un poco de ejercicio. Después volvemos a probar.

Renoi quin Mosso més amable, dubto que hagués sigut tan comprensiu amb mi o qualsevol altra persona de sexe masculí…

La qüestió és que van repetir la prova un parell de cops més, i que va passar? Doncs que enlloc de baixar la taxa d’alcohol en sang va augmentar, aquesta amiga meva s’havia fotut un bon festival de Carnaval.

La va tornar a fer entrar a la furgoneta i ella es va posar a plorar, es va veure perduda i va reaccionar així, qui sap si va ser per les circumstàncies o era totalment intencionat. La qüestió es que quan ella va preguntar entre llàgrimes si la multarien, l’agent dels Mossos li va dir:

Nooooo, ¿Como te voy a multar? ¿Cómo voy a multar a una Minnie tan guapa y que encima está llorando?

La cosa es va quedar així! La noia va marxar, conduint ella mateixa el cotxe! El que segons li van explicar, hauria de ser una sanció econòmica, retirada temporal del carnet i pèrdua de punts es va quedar en no res.

Aquest agent va cometre un acte fastigós, indignant, fraudulent, immoral i il·legal. Però sobretot va posar en perill la vida de dues noies i de qualsevol que s’hagués creuat en el seu camí si arriben a tindre un accident, que per sort no va ser així.

És una mostra més del masclisme de la nostra societat. El que passa és que aquest masclisme no molesta tant, és una mena de masclisme que provoca discriminació positiva i que no resulta ofensiu. Encara que suposo que qualsevol noia o dona estaria d’acord amb que aquests fets són totalment injustos i no s’haurien de produir, entenc que també s’aprofitessin si puguessin, jo tampoc seria tan imbècil de demanar que em posessin una multa si me la vol retirar una simpàtica Mossa o un tendre agent.

Podriem suposar que és un fet aïllat, però quina casualitat, mentre xerràvem d’aquests fets una altra noia va explicar que a ella i una amiga els va passar més o menys el mateix. La conductora va donar positiu i encara és hora que li arribi alguna sanció pel positiu d’alcoholèmia que va donar, ella també va marxar tranquilament amb el seu cotxe. Així va el país!

Potser també és casualitat el que encara no conegui cap cas com aquest en que l’acoholitzat sigui home. O potser és que hi han poques Mosses d’Esquadra o les que hi ha són més professionals, ves a saber.

Realment em fot de mala llet pensar que avui en dia, que encara conduïm més els homes i sobretot a la nit, a sobre siguem més mal tractats. La solució és clara, si alguna parella , amiga o coneguda està disposada a conduir tornant de nit, que ho faci el més probable és que no la multin.

I tampoc us penseu que per la fama, justificada, de que els nois bebem més ens serveix d’aguna cosa, perquè després resulta que a la discoteca de torn les noies passen gratis i els nois paguen. Me cago en la mare que va parir els gerents de les discoteques.

Quin dret els ampara per cometre aquest acte de flagrant discriminació? Doncs cap, perquè que jo sàpiga, la sagradísima i intocable Constitución española deixa ben clar que no hi pot haver diferències de tracte per qüestió de sexe, raça o religió. Doncs a veure si algú que llegeixi això hi fa alguna cosa: Senyors de les autoritats pertinents, cada cap de setmana es discrimina per raó de sexe i ho poden veure anunciat en cartells ben grans.

Crec que no cal dir-ho però per si de cas hi ha algú que em vol malinterpretar: això no és cap critica a les dones. Es podria recriminar la seva actitud acceptant tractes de favor, però elles no en tenen cap culpa i sinó que llenci la primera pedra aquell o aquella que pagaria per alguna cosa que li pot sortir de franc pel simple fet que altres persones si que han de pagar.

Per últim, només m’agradaria enllaçar aquella foto on es reflexa que també els Mossos d’Esquadra aparquen malament, la única diferència és que ells no tenen multa.

33 comentaris a “Senyors Mossos d’Esquadra, cada dia els respecto menys”

  1. isaac ha dit:

    Indignant.

    Trist i lamentable.

  2. JOrdi ha dit:

    Es lu que hi ha….

    Potser es pensava que li fel·laria om a agraïment….:(

    I parlava en castellà el mosso?? Quins qllons….

  3. utopiq ha dit:

    Tu ho has dit Isaac, i encara ens quedem curts.

    Això és el que jo em pregunto JOrdi, esperava obtenir alguna cosa…?

    Això del castellà també em va sorprendre a mi, segons la noia em va dir, ella no va parlar-li pas en castellà, va ser ell. I ella per la mal anomenada “educació” i per estar en situació de debilitat també va parlar en castellà.

    Pel que es veu, per alguns mossos, el català és com la fórmula per resoldre les equacions de 2n grau: te l’aprens pel dia de l’examen i després la borres de la memòria.

  4. Jan ha dit:

    Pot ser indignant el que suposadament va fer el mosso, perque era veritat?,el posu en dubte perque tot queda reflectat i supervisat per els superiors començant que abans de pujar a la furgona ja li han fet una altra prova uns altres agents,si és que sí el que no entenc es que si ho ha fet un agent de mossos d´esquadra parlis de tot el cos, no ho trobu just ni coherent.

  5. utopiq ha dit:

    La noia, amiga meva, m’ho va explicar de primera mà, no la amiga de la amiga de la… No hi ha cap raó per a que ens mentís a mi i a la resta de gent a qui ho va explicar, així que me la crec i jo no ho poso en dubte, però em sembla totalment normal que tu ho facis.

    Tens raó Jan en que probablement no hauria de generalitzar, sempre és dolent i està clar que no tots els agents són iguals, però en aquest cas ho faig perquè la meva pèrdua de respecte no ve només d’aquest fet en particular, sinó d’una sèrie de fets. Petites cosetes, entre elles el la forma d’aparcar quan van a fer l’esmorzar a l’estació de Reus i moltes altres històries que no he explicat perquè no me les han explicat de primera mà.

    Amb els meus propis ulls he vist en fòrums d’Internet com els aspirants a Mosso es passaven informació de com poder passar el control de visió si superaves aquest límit de diòptries. Et sembla coherent que aquests siguin els que en un futur m’han de fer complir la llei?

    Els Mossos d’Esquadra és un cos on ara mateix, per necessitat, entra un fotimer de gent en cada promoció, això per força repercuteix en la qualificació dels candidats acceptats. No et sembla?

    Molta gent nova i inexperta alhora, jove, que passen molts dies fora de casa. Si estàs relacionat amb aquest món ja hauràs sentit algunes històries, a mi me n’han explicat però com que no les puc contrastar no les he esmentat. I de totes formes l’unic que afirmo és una qüestió d’opinió personal, una pèrdua del meu respecte.

  6. utopiq ha dit:

    Acabo de veure un vídeo d’uns Mossos estobant a base de bé un detingut, a mi m’ha semblat força desmesurat. Estan acusats d’abús d’autoritat i falsificació de documents.

    Aquests fets no reforcen precisament el meu respecte.

  7. utopiq ha dit:

    Aquest és el vídeo, que cadascú pensi com vulgui:


  8. Joan ha dit:

    Quan s’atura un vehicle es segueix tot un procediment que no permet aquest tipus de “manipulacions”, sincerament, no em puc creure que un mosso hagi fet una cosa així…. de raons moltes, imagineu que aquest vehicle amb la condutora en estat ebri 500 metros més amunt te un accident, ningu se la juga d’aquesta manera per més guapa que fos la noia… mai es deixa pasar un vehicle d’aquesta manera.

  9. Íkar Timó ha dit:

    Amb cada cosa nova que passa sobre els mossos se’ns diu que és un cas aïllat, però tants “casos aïllats” i tants “fets puntuals” són, no ens enganyem, una dinàmica. Jo pensava que el pitjor del nou cos seríen els policies nacionals i guardies civils reciclats, però començo a témer que les “noves fornades” no són ni de bon tros el que se’ns va prometre que seríen… tortures, arbitrarietats, abús del poder i la força, detencions i empresonaments injustificats, amenaces il·legals a persones que no se’ls pot imputar cap més delicte que una opinió crítica i tot el que no sabem. Perquè si amb la Núria Pòrtulas han fet el que han fet… quina por i quin fàstic pensar el tracte que deuen donar amb total impunitat als immigrants sense papers a qui ningú no defensarà…

  10. Cesc ha dit:

    Mireu: enlloc no hi ha gent perfecte.Soc un convençut de l’estat de dret i de la democràcia.Si quelcom no rutlla,fem-ho saber a qui pertoca.Potser el Conseller d’Interior o el President de la Generalitat.Jo vaig conèixer els “grisos” i l’antiga guàrdia civil,i la policia d’ara és una joia.Vull fer una reflexió: ¿és sana una societat on cal atapeir les carreteres de radars i de controls d’alcoholèmia?Potser no som adults?Condueixo i he treballat en un centre sanitari.He vist la mort de ben aprop.A qui li agradi beure,si us plau,que no agafi el cotxe.Els altres que conduïm no en tenim la culpa.

  11. utopiq ha dit:

    Joan, et responc el mateix que al Jan: la noia, amiga meva, m’ho va explicar de primera mà. No hi ha cap raó per a que ens mentís a mi i a la resta de gent a qui ho va explicar, així que me la crec i jo no ho poso en dubte.

    Íkar, totalment d’acord amb tu. Aquí tens la resposta del tracte als immigrants:


    Cesc, jo he tingut la sort de néixer amb els grisos extingits, però encara vaig haver de patir la intolerància de la Guàrdia Civil en primera persona. Malgrat tot, no penso acontentar-me amb una policia menys dolenta, en vull una de bona, competent i justa.

    I amb el que comentes de l’alcohol i la societat actual hi estem d’acord, alguna cosa falla. Ningú té la vareta màgica per solucionar-ho però respondre a la teva pregunta a la gallega, amb més preguntes:

    • Si no es pot circular a més de 120km/h, ¿per què es permet la venda de cotxes que corren a 300km/h?
    • Si no es volen joves (o no tan joves) veguts conduint, ¿per què els ajuntaments, consells comarcals, diputacións o Generalitat no habiliten línees d’autobus allà on senzillament no existeixen (per exemple als pobles), almenys les nits del cap de setmana?
  12. Ull x Ull ha dit:

    Els 4.000 mossos. La Manifestació de Mossos, l’any 2007 dC, va ser la primera manifestació policial unida de la història, i va enfrontar una aliança de la tropa i els comandaments -4000 mossos- que van plantar cara als polítics tan mediocres, periodistes demagogs, okupes guarros, ciutadans que s’apunten al linxament de la policia i delinqüents en general, en una Catalunya malaltissa on es qüestiona tot el que fa o deixa de fer la policia. Molt sobrepassats en nombre, però amb la raó de la lògica i del sentit comú, els mossos van poder demostrar que no els falta dignitat i alhora van poder comprovar que en aquesta país encara queda bona gent que els aplaudeix perquè n’està farta de tanta hipocresia.

    La resistència oferta en la Manifestació del dia 6 de juny va fer obrir els ulls i donar temps a la ciutadania que encara creia en els valors per qüestionar-se la manera de tractar el seu cos policial i vèncer definitivament als enemics de la seguretat i també de la llibertat. El cop final serà possible amb el canvi gradual dels responsables polítics actuals i també els dels mitjans de comunicació que els fan el joc per interessos comuns. De moment, el resultat d’aquesta manifestació és la satisfacció de poder haver ensenyat paquet i haver fet evident l’enorme separació entre el govern i la seva policia. I per aquest camí, qui té més a perdre no és la policia precisament.
    L’execució de la manifestació del dia 6 de juny s’usarà sovint com exemple dels avantatges d’estar units per maximitzar el potencial d’un cos policial modèlic com és Cos de Mossos d’Esquadra, i com a símbol de coratge en proporcions extremadament dolentes.

  13. utopiq ha dit:

    Interpreto per les teves paraules que ets agent del Mossos d’Esquadra, així que en primer lloc, humilment t’aconsellaria que no facis servir massa sovint el nom que aquí has usat per indetificar-te “Ull x Ull” és una consigna agressiva que crida a la venjança violenta i em sembla que la violència no és precisament el que li convé que és relacioni al cos dels Mossos.

    També hauries de pensar dos cops els calificatius que uses, perquè des del moment en que llegeixo “okupes guarros” la teva argumentació perd molt de pes. I personalment tampoc m’agraden els linxaments, així que no sé en quin col·lectiu ubicar-me dels que anomenes.

    Per altra banda, crec que t’equivoques de ple pensant que per una manifestació guanyareu en dignitat o respecte, això és guanya amb fets i no paraules. I personalment, m’és igual que feu una manifestació de 4.000 o de 8.000 o el cos al complet; la confiança, dignitat i respecte es guanyen dia a dia i no amb una manifestació.

  14. kobo ha dit:

    òstia, l’ho del “ull x ull” és una proclamació de possible cop d’estat o què? jajaja, n’hi ha més de sueltos que de tancats.

  15. KiFarem! ha dit:

    Bé… per casualitats de la vida, estava buscant així fotos policials i tal i mira he llegit algunes notícies d’aquí, i be també els dos típics vídeos que han sortit per Tv3 i diferents cadenes d’Espanya.

    1.-Opinó de la primera intervenció dels (homes):

    Una persona com a detinguda i 4 agents, ho trobo correcte, donat que el detingut se’l veu perfectament al vídeo com increpa, esta agresiu i no col.labora amb els agents, de fet! vull puntua una cosa… el moment en que hi ha l’inici de l’agent que s’alta cap al detingut, no es veu el k esta fent el detingut però anteriorment se’l veïa molt agitat i podria ser que alguna cosa hagués fet. És més, els agents saben molt bé que abans d’entra a dins a garjoles, el detingut ha passat pel metge, per tal de fer un parte mèdic de les possibles ferides cops… que pugui tenir, així que una altra cosa que hem fa dubta a posterior-hi de les seves declaracions de lesions fetes per mossos d’esquadra. (També vull afegir, que considero que el company que ha fet un parell de patades, sobraven, però espero que entengueu que es una persona humana, i que tothom pot fallar, com els polítics fallen, ciutadans fallen etc) PERÒ COM SEMPRE… l’etiquetatge de “POLICIA” com tots sabem per toca que mai o gairebé mai l’encerten i són dolents agressius i no serveixen per a res… fins que arriba un dia que t’han ajudat, ho agraeïxes però això només dura 2 dies i després ningú s’hen recorda, i es la realitat… feu un pensament en fred i en això crec que hem donareu la rao.

    2.- Opinió de la segona detenció (noies):

    Mireu, com haureu pogut veure pel meu escrit, s’esta veïent que també sóc mosso d’esquadra, i només vull dir que “xapo” la reducció de la companya, així de clar… Que passa? la detinguda no col.labora, com fa l’altre detingut, el que passa que esta enmanillada, però no esta enmanillada de les cames… procediment de la companya al veure que no pot fer l’escorcoll, cop de distracció, (una simple bufetada, k no deixa marca ninguna, sol marca l’orgull), i després acte seguit agafada pel coll per tal de fer que la persona vagi cap al terra… és així ciutadans com es fa una reducció per tal de poder continua fent la nostra feina… l’escorcoll per mira que no porti res a sobre, per la seva seguretat i per la nostra evidenment.

    Després d’això explicat, opino que desmesurada tota aquesta opinió pública sobre els companys i companyes i vull dir que per a mi totalment dins la normalitat…

    M’indigna sentir que la meva companya ha estat sancionada de feina i sou i tot això… al veure que ho ha fet perfectament bé i amb tot el dret del món sense fer cap mena de lesió, blaus etc… com dïuen als mitjans de comunicació, que si no se quants blaus… és a dir mireu el video i digue-me com potser els tants blaus que diuen??? jajaja… es per riure… però el que hem fa riure més es com la gent veïent el video, després es traga això altre… Enserio es flipant, llavors es quan després penses per a que esforçar-me a fer alguna actuació a escriure modelicament per defensar el ciutadà quan després et pegaran una petada al cul al mínim error que avegades ni existeix??? però en fi… jo vaig entra a mosso perque volia ser-ho per donar un servei i perque m’agrada la feïna, i respectaré els companys que només ho hagin fet pel sou, etc… i tot i així continuaré fent-ho el millor possible i ells segur que també.

    Dir-vos que jo vaig esta treballant precisament 1 any cada dia de servei 8 i 12h, dins d’aquell “zulo” on no es pot ni respira aire pur, amb 1000 de malalties infeccioses, que jo respirava i estava en contacte, on entren gent de tota mena, (violens, pacífics, gent amb problemes mentals, menors) i per tant jo si puc donar una opinió més avançada que la gent que no ha vist res del que hi ha dia a dia allí dins… és molt fàcil opinar sense haver provat les coses, jo també ho ser fer això… jo us invitaria si pogués a provar-ho només 1 setmana i després ja veuriem les opinions vostres d’aquí si foren iguals…

    Ja acabant, respecte a l’idioma, us donaré tota la rao a les opinions que haveu donat… a mi hem sap greu sentir companys parlant en castellà, hem considero catalanista sense ser extremista, però no m’agrada sentir un ciutadà que parlar en català i nosaltres ens tornem parlant en castellà i fins i tot que el ciutadà hagi de canvia la seva llengua a una altra… així que des d’aquí als companys que vull pensar que els i costa parlar el català… un mínim d’esforç per intentar parla el català, la gent també agreix un mínim d’integració amb el nostre país, qui ens esta donant el pa de ada dia.

    Que s’apigueu que el col.lectiu de mossos d’esquadra esta cansat ja de tot això, que cada dia se’ls estiguin jutjant per cada cosa que es fa, com ara això que esteu dient aquí de si per el ull x ull.. no us fixeu?? esteu a la mínima per s’altar… enserio feu un STOP una dutxa a la men d’aigua freda i penseu un moment… i després opineu… de veritat responeu a la mínima sense posar-vos a la nostra pell, nosaltres avegades ens hem de posar a la vostra, vosaltres també podeu fer el mateix.
    Sóc el primer a indignar-me per una mala actuació voluntària per part de companys/es… així que espero no veure escrit que si es nota que sóc mosso perque defenso el que sóc jo… doncs no… simplement aclaro la realitat que jo vec… espero que això quedi clar, i que si un company o companya activament fa algo que no es dins la llei, seré el primer a dir noi t’has equivocat i ara et toca pagar el que as fet…

    P.D: Per si algun comandament de dins els mossos llegeix això, espero que ell també prengui nota… per que des del despatxet, assentat a una bona cadira, l’aire acondicionat, el cafetò cada 10 min… s’esta molt bé i comode, mentres els altres li treuen les garrofes…. i ell no li cal mullar-se per ningú… (que aquest es un dels problemes, que ningú és mulla per ningú… al contrar-hi).

    Esperem que no haguem de tornar a ser la pallassada dels mitjans de televisió com sempre estem sent… Salut a tothom ;)

  16. KiFarem! ha dit:

    P.D: Mira que he posat coses… i m’he deixat de posar una cosa imporant… i es que els Mossos d’Esquadra no deixar de ser una empresa com qualsevol policia… és una empresa de seguretat… i es tracta d’una empresa molt gran… i en tota empresa gran és molt difícil tenir tothom el mateix perfil de persones… és impossible… i per tant sentin-ho molt hi ha molts que no es mereixen fer les funcions de mossos… i si es una collonada gran que per culpa d’aquests ho paguem tots… però es un preu que suposo que ens toca pagar però que la ciutadania no té present…

  17. Jo Mateixa ha dit:

    Fent un petita rèplica al señor kifarem! ..:

    1. No és el mateix q una caixera d’un supermercat falli o bé q ho faigi un metge o en aquest cas un un mosso d’esquadra, ja que les conseqüències són més grans.. així com també ho és el impacte mediàtic. No hi haurà tot aquest xivarri perquè una caixera s’equivoqui alhora de cobrar la compra, o tornar el canvi.. ;)
    (sense cap mena de menyspreu per la feina, evidenment)

    2. En aquest video no es sent la conversa que portaven les agents i la detinguda / detinugt.. pot ser q verbalment la noia incités, insultés, agredís als policies però fisicament no fa cap acte d’atacar-los… pot ser no són fàcils de controlar, o no col·laboren.. però, realment, les imatges són violentes i per això la gent ha saltat.. no es troba adient q es tracti així a una persona q, en principi, no s’ha llançat contra els mossos, si més no, fisicament ;)

    3. Si q veieu coses molt dures, i heu de fer part de la feina bruta.. xò ningú hos obliga a treballar d’això, s’ha d’estar preparat i amb ganes i molt del vostre col·lectiu, com tu mateix has afirmat, sol està dins dels mossos d’esquadra pel sou, bon sou amb esperança q sigui recompensat amb una bona feina.. no sempre és el cas.

    3. La ciutadania ha confiat en vustés un cop rere l’altre i sí és ben cert q en alguns moments ens heu ajudat, i de fet és necessària la vostra prescència… però quans cops heu fallat al personal?
    La impotència que es sent és molt gran quan veus q et tractin així i tu no pots fer-hi res perquè vosaltres sou l’autoritat… no obstant per molta autoritat no heu d’abusar d’ella i molts cops ho heu fet!!
    Em sap greu globalitzar i parlar en plural, però és q sou un equip tots plegats, si falla un falleu tots perquè hi ha hagut un error.. o de selecció de personal, d’administració, etc. per tant, els errors es paguen i més encara en la vostra feina.
    A qui no li agradi q no es dediqui amb això.. pasciència és necessària…

    dit això, segur q em deixo coses però.. aquí finalitzo la meua intervenció.

  18. KiFarem! ha dit:

    Si voleu podem fer un petit debat aki… com escorcollar una persona que no es vol deixar escorcollar?????? esta enmanillada com el cas de la noia, tot igual… però penseu k no es deixarà escorcollar… si us penseu k només parlant es solucionar… crec k aneu equivocats… no tothom entra a raons tant facilment… (ojala només parlant)
    Violència??? no se… k serà per vostè la violència… però si algu troba que això k ha fet la companya és violent, suposo k es pq no esta acostumada a veure res d res… i llavors entenc perfectament k vostè pensi així… però crec k ha d veure moltes coses per veure k això és una de les mínimes forces indispensables per tal de reduir una persona. Si no aneu a donar un tomet per Barcelona… barris complicats com Ciutat Vella, Sants… i després dieu… es com he dit abans… sino es veu no es pot opinar de la realitat…

    Després vostè és pensa que jo esperaré a k hem tokin a mi per poder fer després ús de la meva força per tal de reduir una persona quan ser anteriorment que aquesta persona s’altarà damunt meu… crec k com tothom abans de que ens tokin la cara intentarem k no sigui així… per tant ratifico la companya… amb molta rao fa el k ha d fer… i sino vagi a l’Escola d Policia de catalunya.. on ensenyen a fer reduccions amb enmanillats i no enmanillats. :) Espero hagi kedat una mica més clar… SALUT! :P

  19. Arcadi ha dit:

    Senyors! Si vols mentir, digues el que sents a dir. I a més es gratuït.

  20. Francesc ha dit:

    Pel que puc veure aquí es critica molt sense saber de què es parla.

    D´una banda, per opinar s´ha d´estar al lloc o almenys conèixer les dues versions, atès que mai la realitat no s´apropa ni a una banda ni a l´altra.

    D´altra banda, en totes les feines hi ha de tot, crec que és evident, i no per això s´ha de ficar tothom d´un mateix col·lectiu al mateix calaix i arraconar-los.

    D´altra cantó, penseu que el assetjament mediàtic que pateixen els cossos policials és real, ho sé de primera mà.

    Per últim, i no menys important, teniu en compte que quan teniu un problema aneu a la policia per tal que us ho solucionin (si no creieu en ella no cal que hi aneu), i que en ocasions qualssevol, potser us poden arribar a salvar la vida.

  21. Dani ha dit:

    A mi no es que em caigués molt bé que diguem la gùàrdia civil i la policia nacional. Però personalment en poc temps he patit la ineficàcia del nou cos diversos cops fins al punt que a no ser que sigui una cosa molt flagrant, prescindeixo de demanar la seva ajuda. Per altra banda, en menys d’un any he presenciat diversos i patètics abusos d’autoritat o faltes de professionalitat.

    Desde veure a antiavalots tirotejar amb pilotes de goma a joves i turistes de manera indiscriminada quan tornaven pacíficament cap al metro, sentir frases com: “tu te quedas la mitad pero que conste que lo he incautado yo” amb una pedra de costo a les mans, agents fotent-se una ralla dins el cotxe, o violència desmesurada contra diverses persones que no es presentaven violentes un cop emanillades.

    Ha arribat un punt en que prefereixo sincerament passar per un carrer ple de yonkis que per un carrer ple de mossos.

    Per altra banda, fa poc em va parar un control de la guàrdia civil de carretera i ens van regirar el cotxe i a nosaltres (fins i tot em van tocar els ous per si hi guardaba costo) tot i això ens van tractar amb màxim respecte i en acomiadar-se ens van dir “disculpen las molestias caballeros, buen viaje”. Va ser una tocada de collons mai mes ben dita i un registre arbitràri, però en cap moment vaig sentir-me com quan he tractat amb els mossos.

    La gent que conec que s’ha fotut a mosso, a més, eren els típics que amb 17 anys es dedicaven a atracar a la sortida de classe.

    Em sap greu dir-ho però he presenciat masses “casos aïllats”, i ja n’estic fart. Segur que tb hi ha gent professional, però desgraciadament per la meva experiència nomes he vist que els mossos d’esquadra son una puta merda de policia.

    I si no us agrada que diguem això, en comptes de fer manifestacions i solidaritzar-vos amb els companys incompetents, depureu el cos d’energúmens i si ho sou, demostreu que sou un bon cos policial.

  22. mudj ha dit:

    Doncs si: Jo no puc veure als mossos. Sempre qu els trobo els escolto parlar en castella… Donen mes problemes que pas ajuda. Inexperimentats… Coneixo uns quants, i nomes els antics dels anys 90 es poden salvar. La resta son prepotents, espanyols en el sentit mes fatxa, nomes falten ja els inmigrants que volen possar. Ja sembla que en comptes de a catalunys, estiguem a casa d uns altres. Jo visco al estranger i es un fastic aquesta mescolanca de races cultures sense cap integracio, odian_se els negres als moros, els moros als blancs… Cada vegada que torno, ja no se com anar als llocs, no m entenen; tinc que parlar en castella…… I per mes inri, cada vegada s em fa mes dificil tornar a Catalunua, perque ( a pesar d haber fer tots els estudis a Catalunya i en catala pero avants de no se quina merda de normativa) com no tinc oficialment nivell de catala, no puc trobar feina dans la meva professio, a pesar de tenir a mes experiencia al estranger…. perque esta clar que amb el temps perdo l ortografia catalana per manca de practica i per mescolanca amb els altres idiomes/ Es a dir, si tinc que tornar, tindre que tornar a Espanya i pas a Catalunya i mentres a Catalunya ple , com els mossos,de gent estrangera que no parla perque no vol el catala i que arriva a no comprendre si les parles en catala. Quin Mon

  23. pepet ha dit:

    Encara recordo una frasse que va dir el benvolgut Ramon Barnils «per ser mosso d’escuadra s’ha de ser un gos»

  24. Roger ha dit:

    Doncs a mi em sembla que si tu no hi eres, poca cosa ens pots dir de l’actuació dels mossos, només el què t’han explicat terceres persones. Les persones reaccionen molt diferent davant l’alcohol i pot ser que l’agent la veiés en bones condicions tot i que sobrepassés la taxa legal, que esta establerta en poca cosa perquè hi ha persones que els afecta molt l’alcohol. Hi ha persones que aguanten molt bé l’alcohol i n’hi ha d’altres que amb una copa ja no poden conduir.

    A mi la queixa em fa l’efecte que és ja pures ganes de queixar-se per qualsevol cosa. Probablement si l’haguessin multat et queixeries de la pobre noia que no mereixia que la multessin.

    M’he topat amb els mossos en tres ocasions, i en els tres m’han sorprès perquè esperava trobar-me amb el què sempre diu la gent: prepotència, males maneres, etc. La sorpresa és que m’he trobat just el contrari, educació i bones maneres.

  25. utopiq ha dit:

    El que tu diguis Roger. Ara resultarà que deixar marxar a una noia que acaba de donar positiu en un control d’alcoholemia és una actuació correcte, no fotem!

    El que menys pot dir potser ets tu, que no saps ni l’aspecte de la noia. Medeix aproximadament 1′60cm i no sé exactament el que pesa, però si fa 50kg ja serà molt. I dóna la casualitat que jo l’he vist beguda i no és del tipus de persones “que aguanten bé l’alcohol“.

    I et replantejo la pregunta que insinuo a l’escrit: si el que anés vestit de Minnie haguñes sigut un home, l’haguessin tractat amb tanta amibilitat?

    A mi el teu comentari, em fa l’efecte, que són pures ganes de defensar-los per qualsevol cosa. Si tu hi has tingut bones experiències, felicitats, és la seva feina. Les dues noies dels dos casos que comento també van tenir una bona experiència (penso que no van pagar el delicte que havien comès per molt que siguin conegudes meves). El que s’ha guanyat la mala fama a pols no soc jo.

  26. Enzo ha dit:

    BON DIA A TOTS. He lleguit totes de les paraules que hi ha escrites. Com més llegia més amunt hem pujaven els pels. Senyors i senyores d’aquest bonic pais Català, no anem bé. Aquesta gent els mossos, s’estan jugant la vida cada dia que surten a treballar, en conec que estan de baixa esperant que el hi donguin el resultat de la prova de sida, en conec que estan de baixa de per vida per tenir un accident ajudant a la gent a la carretera, en conec que els hi agrada ajudar a quelcom sense rebre un gracies a canvi simplement perque es la seva feina diuen. Dacord n’hi ha que no fan bé la seva feina pero amb una plantilla de 15000 persones enyors es un reflexa de la societat i despres de lleguir alguns comentaris vostres nose com no n’hi ha de pitjors. Au bon dia i siusplau refelxioneu, si que cobren per ajudar si pero pensemi a quin preu. una abraçada i abans de parlar refelxionem siusplau fem-ho pel pais.

  27. QUE TONTO! ha dit:

    Company,no es de persona intel.ligent creure tot els que t’expliquin.Deus saber que el procediment per fer una prova d’aquesta mena no l’executa unicament un mosso, sino que la parella es la que realitza el control(2 mossos)i l’etilometre amb el que es realitza registra totes i cadascuna de les proves i l’hora de les mateixes.Aixi doncs…no diguis més tonteries per justificar la teva “enemistat” amb la policia.

  28. utopiq ha dit:

    1. I què que siguin dos agents?
    2. Jo confio en els meus amics.
    3. No, no sé com funciona el trasto aquest de l’etilòmetre.
    4. No tinc enemics.
    5. No soc company teu.
    6. Trobo que als Mossos us agrada aquest blog.
    7. On has posat “QUE TONTO!” és on poses el teu nom…

  29. maneler6 ha dit:

    I tu vas i t’ho creus, això del boca a boca, sembla mentida, vingue explica alló q et va contar l’amic del teu amic….

  30. indignada ha dit:

    L’altre dia vaig anar a les festes de Sants.
    Els mossos em van apallissar a mi i als meus amics, sense cap motiu. Es pensen que poden fer el que vulguin perque tenen el poder, i això és abús d’autoritat.
    Em fa vergonya i llàstima que hàgim de tenir policia tan incompetent a Catalunya.
    Denunciaré, tot i que com ells són la punyetera autoritat, segur que guanyen i jo sóc la que perdo.
    Quina impotència!

  31. Laia ha dit:

    Hola,
    No es per defensar als mossos d´esquadra però això que comentes no ho has vist tu per tu mateix, per lo tant per a mí no té valúa.
    Primer de tot, la prova d´alcoholèmia la fan en el mateix cotxe, en segon lloc, si va passar una estona i li `vàren tornar a fer la prova, com és que va pujar el nivell d´alcoholèmia? és que portava una ampolleta dins el cotxe i fèien el famós “botellón”? i en tercer i per últim lloc, si la haguèssin deixat marxar, l´haguèssin fet esperar abans de deixar-la marxar conduint o bé o hagués fet l´amiga en cas de que anés en millor estat..
    Per cert, la foto que anexes del cotxe mal aparcat abans de la crítica s´hauria de saber si estàven fent algun requeriment dins algun lloc (ja se sap com està tema aparcaments i per ara, que jo sàpiga no hi ha places reservades per a mossos com si per a minusvàlids es tractés)

    Abans de criticar, s´hauria un d´assabentar bé del que es diu. La feina dels mossos generalment és molt important i necessària per aquest país. Jo també puc anexar-te notícies molt amb molt bones accions realitzades per mossos i d´això no s´en pren importància. Ara si!! del vídeo de les corts..no vegis quantes voltes donarà.. només criticar és el que sabem fer els ciutadans catalans?
    Pensa que hi ha gent de tot. TAmbé n´han existit i seguiran existint els “policies corruptes” no t´ho nego que hi hagi algun que no actuï com ho hauria de fer realment però lo “que t´ahn dit” no m´ho crec, ho sento…

  32. pot ha dit:

    Parleu massa, us creieu tot el que expliquen, aixo de la minnie es la mes gran tonteria que he sentit mai… i es una mentida com una casa, i en relació a que els mossos aparquen malament, es per flipar, o sigui que si van de servei d’urgència han d’aparcar i posar el ticket com qualsevol no?, sembla que la majoria d’aqui sou uns ressentits i no teniu ni idea que parleu, potser el millor seria que el dia que t’estiguin robant o agredint busquin un lloc per aparcar correctament el cotxe no??? es clar desprès la resposta del ciutadà seria pitjor, respecteu que no us mereixeu la policia que teniu

  33. utopiq ha dit:

    Senyora Laia Assabentada i Agent Pot d’Urgència, no us creieu el que em van dir? D’acord, ho respecto, no puc afirmar-ho personalment.

    Però ja n’estic fins als collons de dir que els del cotxe mal aparcat estaven al meu costat al bar prenent un cafè. A veure si llegim amb més cura senyora assabentada i agent d’urgència!

    I com que ja me n’he cansat de la mateixa cançó, tanco els comentaris, s’ha acabat deixar això de permetre comentaris tan repetitius i esgotadors.

    Però si tot i així us heu quedat amb ganes de protestar, us deixo el meu correu per a que no digueu que no podeu expressar la vostra opinió: utopiq{arrova}utupia.com