Spam al mòbil via SMS

AVISO MOVIL: una persona ha intentado contactar contigo y no ha podido, te ha enviado un sms, para verlo y saber quien es envia la palabra MELO al 50XX*, te gustara

Això és el que va rebre una amiga al mòbil, pur i dur Spam en forma d’SMS, la primera vegada que en vaig veure un de semblant em va sorprendre i em continua creant un munt de dubtes i preguntes.

Com s’ho fan per saber el número de teléfon? Poden treure’l d’alguna BD on hagis donat el número, però això és totalment il·legal. I em costa de creure que enviïn missatges a números aleatoris indiscriminadament, per molt barats que els costin els enviaments no sé si surt a compte.

Funciona?
Em costa de creure que algú sigui tan ruquet com per empassar-s’ho i enviar un missatge que costa més d’un euro, però no enviarien aquests missatges si ningú respongués mai. Suposo que viuen dels curiosos empedreïts, que en un moment de debilitat es deixen entabanar (si s’és molt molt curiós el millor és eliminar el missatge just rebre’l).

I el que tinc clar són dues coses: això que fan no es pot fer per la mateixa raó que el correu brossa és il·legal, a més de que no avisen del preu del missatge; i per suposat és fals, segur que ningú ha enviat un SMS a un estrany lloc on t’està esperant per ser llegit.

Ics*: No he escrit el número sencer perquè potser que algun tafaner podria caure en la temptació d’enviar-hi un missatge i no vull que guanyin ni un duro amb aquestes formes.

2 comentaris a “Spam al mòbil via SMS”

  1. Xavi Ivars ha dit:

    Jo ja n’he rebut dos d’eixos, i la veritat és que també m’ha sorprés. Però crec que, a diferència del correu brossa, els SMS brossa enganxaran a més gent, perquè hi ha molts que estan sempre a punt per enviar un missatge als 55xx o als 7xxx.
    Almenys això crec…

  2. utopiq ha dit:

    Ja tena raó, però mira que s’ha de ser innocent.

    No te’n pots ni refiar dels anuncis de logos i “politonos”, algún cop he vist com gent es quedava amb les ganes esperant tot hi haver pagat un parell de missatges a preu d’or.

    O sigui, que s’ha de ser molt confiat per esperar que un missatge d’aquests sigui real.

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.