Tots som iguals davant la llei?

Cotxe dels Mossos mal aparcat

He de començar reconeixent que quan escric aquestes línies ho faig amb un mica de ràbia. Aquesta sensació, que en certes ocasions et fa bullir la sang, és el que em desperta veure aquesta fotografia que vaig fer davant de la estació de trens de Reus.

Si sóc sincer, he de dir que tinc una petita col·lecció de receptes firmades per la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra o els simpàtics vigilants de zona blava. Són multes que m’han posat per aparcar en zona blava sense tiquet, excedint el temps que he pagat o per aparcar com no toca. No són masses, però almenys una o dues de cada ciutat que tinc aprop: Cambrils, Reus i Tarragona.

Ja sé que està mal fet, que s’ha de pagar i aparcar bé, però confesso que me n’he escaquejat més d’un i dos cops (i tres també). Em rebenta haver de pagar per aparcar en una ciutat, quan el que vaig a fer precisament és pagar i deixar altre cops diners. Si per exemple vaig a Reus a comprar roba o menjar, hi deixaré uns diners que beneficien la ciutat i el seu comerç i no em sembla just haver de pagar per deixar el cotxe una estona al carrer o haver de deixar-lo a l’altra punta de món. Per no dir quan ja no es pot aparcar ni pagant ni sense pagar.

Això és el que passa a l’estació de Reus, mai hi ha lloc per aparcar, sempre està saturat, i de vegades quan hi vaig he d’aparcar com puc. I com podeu veure a la imatge no sóc l’únic que té aquest problema, també els Mossos aparquen malament, i em prenen un dels llocs que faig servir.

Però hi ha diferències. La primera diferència és que un dia d’aquests a mi em poden posar una multa per aparcar malament a l’estació (creuo els dits) i en canvi als senyors Mossos d’Esquadra, la veritat és que ho dubto bastant.

I la segona diferència és que jo quan vaig a l’estació, normalment és per obligació, però els agents d’aquest cotxe no van fer altra cosa que prendre tranquil·lament un cafetonet i l’esmorzar. Cosa a la que tenen tot el dret del món, però que com la resta haurien de fer complint la llei i més ells que haurien de donar exemple.

Com sé el que feien? Doncs ho sé perque mentre esperava un tren amb retard (quina sorpresa!) ho vaig veure.

Tots som iguals davant la llei? Doncs em sembla que sense sorprendre a ningú puc afirmar que no.

36 comentaris a “Tots som iguals davant la llei?”

  1. JOrdi ha dit:

    I ara te n’adones? però si ja ho diu la constitució!!
    Diu que tots som iguals davant la llei menys el Rei, que és una figura intocable. Llavors, per mí, tots és tots, no tots menys un…
    (Parteixo de la base que estem lligats encara al país veí…)

    Salut nen!!

  2. Utopiq ha dit:

    Home, diguéssim que ja fa uns dies… ;)

    Parlant del Borbó major, sembla que si que és intocable i a més ho és vagi on vagi, perquè pel que he llegit també és aficionat a la caça il·legal d’ossos i no me’l imagino acusat de furtiu.

  3. Magí ha dit:

    Jo estaria a favor de les multes si se’m garantís que el 100% del que pago va directament destinat a la millora del transport públic.

    Pitdepollastra’t!

  4. Utopiq ha dit:

    Doncs estaria bé saber que serveixen per alguna cosa, però de totes formes en aquest cas, jo poc profit en treuria ja que el transport públic on jo visc és inexistent.

    Sinó m’equivoco, pel poble passen dos autobusos: un que va a Reus a les 8.00h i un que torna de Reus a les 19.00h. Si això no et va bé t’hi fiques fulles o et compres un cotxe / moto / tractor / …

    Potser si com tu dius, Magí, el 100% del que han recaptat en multes en aquesta zona ho destinessin a transport públic la situació seria un mica millor.

    Ah, i ja m’he pitdedepollastra’t:
    Modgico Gonzáles - Jugador madgic del Cáhi ;)

  5. isaac ha dit:

    Fot ràbia, eh.

    I això que vagin de bar en bar no sé fins a quin punt deu ser legal… a l’estació de Tarragona al matí sempre n’està plè de mossos. :)

    T’he posat el post al “shared” ;) ( http://rss.icon.cat )

  6. Utopiq ha dit:

    Doncs sí que en fa.

    El fet que vagin als bars de les estacions ho entenc, en un bar “normal” la gent acostuma a ser la mateixa de sempre i es coneixen, i quan veuen algú uniformat no paren de mirar-los sense cap vergonya. En canvi els clients d’un bar d’estació normalment són gent de pas, no coneixen ningú i no estan al seu territori, això fa que no siguin tan descarats amb les mirades. Una altra cosa és l’estona que es passen esmorzant, jo a la feina no m’hi estic tant com aquells s’hi van estar.

    I gràcies per compartir-me. Fa temps que tinc pendent habilitar els enllaços de subscripcions, fa segles que ho vull fer, però abans vull solucionar un parell de coses.

  7. Pep ha dit:

    A mi em va passar una cosa pitjor. Em van posar una multa per aparcar en un lloc prohibit (mal senyalitzat, per cert, perquè la primera notícia que vaig tenir de la prohibició la vaig tenir després de 2 anys d’aparcar-hi tan tranquil·lament). La qüestió és que el policia que em va posar la multa estava aparcat 3 metres més enllà en un lloc igualment prohibit. Per ser tots iguals hauria d’haver donat 30 voltes i passar-se mitja hora buscant lloc, llavors venir a peu i posar-me la multa. Perquè si ell va aparcar malament per feina, jo també podria haver-ho fet. Són uns cabrons i sempre ho seran perquè no hi ha policia de la policia. I si hi fos, tindríem el mateix problema.

    P.D.: Sí, estic emprenyat.

  8. Utopiq ha dit:

    Potser la única solució seria un mecanisme realment efectiu, que qualsevol persona pugués denunciar de forma fàcil i anònima a un policia: una bústia anònima per a denúncies.

    Per exemple, deixar una fotografia del cotxe mal aparcat d’aquest mosso en aquesta bústia i que automàticament hi hagués un dispositiu de sanció que funcionés.

  9. Senyors Mossos d’Esquadra, cada dia els respecto menys | utupia ha dit:

    […] Per últim, només m’agradaria enllaçar aquella foto en es reflexa que també els Mossos d’Esquadra aparcament malament, la única diferència és que ells no tenen multa. […]

  10. Tots som iguals davant la llei? II | utupia ha dit:

    […] Article relacionat: Tots som iguals davant la llei? […]

  11. David ha dit:

    Y no has pensao que a lo mejor esta asi aparcao porque esta en algun servicio? soys unos cerraos de mente. Ojala el dia que esten robando en tu casa, la policia se dedique a buscar sitio para aparcarlo bien, y cuando lleguen te hayan desvalijao la casa.
    Hay que ser corto de mente, por dios, soy catalan, pero me averguenzo de vosotros, putos retrasaos.
    Y tu jordi? esta atao al pais vecino? pero que hablas subnormal, no sabes ni de que hablas enfermo, ojala el peis vecino te atara de verdad, asi no podrias decir las gilipolleces que dices.
    Viva la policia! fuera polacos sucios de cataluña.
    Por cierto hijos de puta, no os molesteis en contestar porque no voy a entrar nunca mas a esta mierda de pagina, asi que….QUE OS DEN POR CULO…PUTA CATALUÑA INDEPENDENTISTA…JODEROS QUE SOYS ESPAÑOLES jajajajja

  12. utopiq ha dit:

    A veure David Somera, he vist el teu missatge perdut entre els comentaris identificats com a Spam. El podria haver deixat allí però crec que és millor publicar-lo i que tu serveixis d’exemple per demostrar aquella màxima de que la estupidesa humana és infita.

    El primer corto de mente que hi ha per aquí, sembla que ets tu, ja que si ets catalan hauries d’entendre el català i per tant entendries quan dic els agents d’aquest cotxe no van fer altra cosa que prendre tranquilament un cafetonet i l’esmorzar. Així que no, no estaven en cap servei que no fós el del seu estòmac.

    Si a mi mateix em tinc respecte, més li tinc a la gent que llegeix el blog i deixa els seus comentaris, així que fes el favor, curt de gambals, de no tocar els pebrots a qui no te’ls ha tocat a tu.

    Per altra banda, els subnormals són persones que pateixen un retard mental però tenen la possibilitat de recuperació. En canvi, planyo als del teu entorn perquè veient la ràbia continguda que tens, el terrible complexe d’inferioritat que pateixes i l’agressivitat incontrolada, segur que els costarà molt aguantar-te tota la vida.

    Per ara, amic David Somera, això és tot. Ah! I fés un curset de castellà, que ni la teva llengua saps escriure.

    Perdó: Ho sé, no hauria d’haver baixat al seu nivell, ni respondre un troll i flammer com aquest. Però no m’hi he pogut resistir…

  13. ¡Viva la policía! | utupia ha dit:

    […] Ja li he respost com he cregut convenient, però m’ha semblat que la lectura del seu petit discurs podria ser un entreteniment per a tots. És realment patètic. […]

  14. Rei Nicotxan ha dit:

    És trist però és així, hi ha gent que no pot defensar la seva posició sense insultar al pròxim.
    Em poso a la teva pell Utopiq, i et dic que probablement jo també m’hauria acabat posant al seu nivell. És el que tenim els éssers vius, tant terrícoles com extraterrestres; no som racionals del tot!!

    Salut!

  15. mikaele ha dit:

    Moltes gracias aquest article em va ajudar a fer un treball molt important…xD

    i una cosa aquest DAVId és un ” gilipolles”!!!

  16. XINU-XANU ha dit:

    JA JA JA NO SABEU QUE TOTHOM SOM IGUALS DAVANT LA LLEI???? EL QUÈ PASSA QUE UNS EN SÓN MÉS QUE NO PAS D’ALTRES.

  17. cesc ha dit:

    No sabeu pas la ràbia que em fa veure aquesta colla de saquejadors,subnormals impotents anomenats mossos.quan es tracte de posar multes,no s´en deixen escapar ni un,per tal de fer calers,esperant amagats darrera d´una senyal a la gent quan plega de treballar,per tal de saquejarlos.fa poc em van multar per anar a mes de 50 (anava a 68)en una recta sense cap encreuament ni res.(la senyal és només per fer peles)l´altre dia anava darrera dels mossos seguint-los a 78 K/H pel mateix lloc,com puc denunciar-ho? siusplau si algu ho sap que m ho digui.el mes fotut és que m´han entrat 3 vegades a robar, i de mossos ni un pel carrer,(és clar, estan tots molt ocupats recaptant diners)

  18. guardia ha dit:

    hola soy guardia civil,nadie piensa que estos compañeros iban a un servicio? y si fuera asi,y si es urgente?no claro,mejor aparcar bien aunque estenpegando robando matando a alguien.
    pero claro mejor es hacer la puta foto y no pensar y mandarla y criticar como siempre
    al que ha exo la foto solo una cosita,y si algun dia a policia tiene que ir a un servicio para usted o a su mujer hijis o madre?no mejor buscar sitio y despues el servicio,claro que si la poli llega tarde usted diga q es q un dia se quejo de q aparcaba mal…..no se lamente entonces
    sobre los compañeros.ellos intentan trabajar bien pero es imposible cuando los mandos son unos incompetentes y sus jefes jamas han estado en la calle y que decir del sr.saura y de su mujer q esa a favor de esta lacra llamada okupas…
    un saludo a todos los compañeros y basta ya de fotitios coño

  19. guardia ha dit:

    otra cosa,david no insultes por que te pones a su altura
    y utopia un dia necesitaras de la policia llamras pero no lo diras,seguro por que llevo muchos años en esto y lo se
    y si no hubiese policia?
    ni medicos no bomberos ni carteros ni camaderos ni…..
    un saludo a la gente normal que no se mete con nadie
    por cierto hace dos meses un tio q se dericaba a robar con violencia,muchos robos,me puso su pistola en la cabeza,lo enganchamos a lo 20 minutos,detenido,sabe ustedes dnd esta?
    en la calle,si en vez de a mi es al sr.juez o a su mujer o hijos,dnd estaris?no hace falta q responda verdad?

  20. utopiq ha dit:

    Senyor guardia o aprèn català, o busca un traductor o calli i no xerri sense entendre el que està llegint, ja li vaig dir al seu amic david que els mossos estaven esmorzant perquè jo estava al mateix bar.

    Si no li agrada la seva feina, busquin una altra, però no vingui aquí a descarregar la seva ràbia acumulada contra jutges, ciutadans i tot aquell que sigui critic amb la policia.

    I per cert, si algun dia necessito la policia, ja pot pujar-hi de peus que trucaré, només faltaria que no pogués gaudir d’un servei que paguem tots. O és que si critiques la Sanitat Pública ja no pots anar al metge? Per favor…

  21. danubio ha dit:

    El més trist de tot, és que tothom en aquesta discussió s’està rebaixant. Potser sigui cert, i és més, ho crec, que els mossos estiguessin esmorzant, però això com fa la majoria de gent que ho pot fer. Que aparquessin malament, és cert, mal vist. Haurien de fer-ho bé ja que han de donar exemple. Però que els insulteu, això no ho admeto, no podeu dir que tots són uns gilipolles. Vaig tenir un accident bastant greu, i el cotxe va petar a cremar, jo estava a dintre i no podia sortir, i el cotxe de cap per avall. Doncs una parella de mossos em van treure tot i cremant-se ells també, i tenen l’obligació de protegir-nos, però no de donar la seva vida per nosaltres. Aquell es va cremar les mans i el braç, i es van preocupar per mi fins a l’ultim moment. em van venir a veure a l’hospital, jo ho vaig agraïr, i molt. No tots són iguals. Vosaltres cregueu el que vulgueu. Però només us sabeu queixar de les multes, i a més sense raó. Si no hi ha motiu, no hi ha multa.

  22. utopiq ha dit:

    La meva sincera admiració per l’agent que probablement et va salvar la vida, com tu dius va fer més del que la seva professió li manava.

    Que hi hagi bons agents, que n’hi han, no significa que jo o qualsevol altre critiqui el que creu que és incorrecte. Així ho he fet fins ara i no veig raó per a canviar.

    En quant als insults, has vist que a l’apunt o en algun dels meus comentaris insultés a algú? El primer a insultar ha estat un comentarista que ha intentat insultar-me a mi i força estúpidament al nostre país. Com a resposta a això jo li vaig contestar, però es pot saber on has llegit que tots els agents són uns gilipolles?

  23. toni ha dit:

    mira nano….si el cotxe estava mal estacionat és perquè segurament els mossos tenien un servei urgent. Això de desprestigiar un cos honrat i de servei al ciutadà si que és lamentabla. Permet-me una pregunta…quantes vegades has intentat accedir a mosso? Potser vagi sent hora que et dediquis a estudiar quelcom o cerquis una altra professió. I mira tú….si tant et fot no haver ingressat a mosso dedicat a fer una altra cosa i no a dir ximpleries…..ah et recomano que li portis el Vitae al Sr. Cuní. Apa siau!

  24. utopiq ha dit:

    Servei urgent? Jo intentant accedir a ser Mosso? :lol:

    Vés a graduar-te les ulleres toni.

  25. QUE TONTO! ha dit:

    Ets realment curt de mira.Que pots dir si aquest cotxe dels mossos esta realitzant un servei urgent,ajudant a algu amb problemes a atenent alguna situacio en la que el menys preocupant sigui on aparquen els policies i , en canvi, si sigui important arrivar un minut mes aviat!IGNORANT

  26. QUE TONTO! ha dit:

    Si dius que estan fent un cafe possa la foto, sino calla!

  27. utopiq ha dit:

    Sí clar, ara em posaré a fer-li fotos als Mossos de la cafeteria i quan em preguntin per a que són els hi dic que són per penjar-les a Internet… Vols dir que no és vostè el curt de gambals?

    A veure senyor Mosso, jo vaig veure els agents sortir del cotxe i anar a fer el cafè al meu costat. Si em creu fantàstic, sinó s’hi posa fulles i llestos.

    Però si desfogant-se fent aquests comentaris s’evita una úlcera com a mínim li haurà servit d’alguna cosa.

    Això, sigui una mica més ben educat, no insulti: curt de mira, ignorant, tonto… Llavors la seva crítica per credibilitat i sembla més un atac de ràbia. I li recordo que on ha posat tonto és on es posa el seu nom…

    I ja pot manar-me callar mil vegades i més fort si vol, però com ja li he dit, s’hi pot anar posant fulles perque no penso callar.

    PD: la lectura d’aquest blog no és obligatòria.

  28. Pep ha dit:

    Als senyors policies que defensen els “que possiblement estaven de servei”: És per tothom conegut el protocol de deixar passar mitja hora, o anar per la ruta més llarga possible, a atendre denúncies de robatori, agressió, o altres situacions que puguin suposar un perill per aquests aguerrits i sacrificats màrtirs per la justícia (de qualsevol dels cossos de seguretat). Així que una mica menys de cinisme i a callar, que és el mínim que podem fer. Que al moment de posar-se gallets davant de la canalla, tots som molt homes, però si hi ha perill de veritat mirem cap a una altra banda, que no en volem sortir mal parats.

  29. Pep ha dit:

    Ampliant el comentari anterior: només volia afegir, abans que em digueu que si perquè no em faig mosso; jo no vull problemes d’aquest estil, però els que s’hi posen ja saben on van. I els hi paguen per fer-ho. Els hi paguem entre tots, amb la nostra contribució, per fer-ho.

    La policia està al servei del ciutadà, i no al revés.

  30. Lluís ha dit:

    Hola, avui mirant les noticies, ha sortit un reportatge de una nova comissaria a Gavà, i he observat, que la majoria de mossos que han sortit al reportatge estaven passats de pes, trobo que algú que en un moment donat ha d’actuar amb rapidesa i agilitat l’haurien d’obligar a estar mes o menys en forma, no trobeu.

  31. Igualtat davant la llei | utupia ha dit:

    […] Tots som iguals davant la llei? […]

  32. unaltrecontral'opressor ha dit:

    És veritat que aquí la gent insulta massa… i sembla que només sapiguem queixar-nos dels diners!!
    Jo exposaré el motiu pel que no els tinc GENS de respecte:
    Ara fa dos anys, a ben entrat l’hivern, em van aturar al costade l’ebre a les 2:00 de la matinada. Anava amb el carnet caducat, i obviament van multar-me. Pero també em van deixar una hora a fora del meu cotxe ( -3°) sense deixar-me agafar la jaqueta… jo els vaig demanar que revisessin la jaqueta i em deixessin posarme-la amb bones maneres… el segon cop que els ho vaig demanar, ja no era amb tant bones.maneres

  33. unaltrecontral'opressor ha dit:

    Hola a tots…
    Sóc un Català emprenyat!! Pero no fa falta insultar a ningú, i no crec que totes les queixes dels mossos tinguin a veure amb els calers:
    Ara fa dos anys, al pic de l’hivern, a les dos de la matinada i a menys tres graus, una patrulla em va parar; com que anava amb el carnet caducat, la multa era segura!! Però no va per aquí la meva queixa. Després de sortir del cotxe per que el regiréssin de dalt a baix, més o menys un quart d’hora després, s’em va acudir demanar als mossos ( 3 ) per agafar la meva jaqueta( a menys tres graus fa fred ); petició que va ser denegada. 15minuts més tard, els ho torno a demanar, tampoc em van deixar. Finalment, després de “educadament” pregunta’ls-hi que què s’havien pensat de deixar a un noi sense jaqueta a la matinada a plè hivern durant més d’una hora, em van donar la recepta i amb empentes i insults cap a la meva persona, em van tirar dins del meu cotxe. Una actuació policial “normal”
    Pero tampoc acaba aquí la meva queixa: Al dia següent, em dirigeixo a la comisaria corresponent i el “jefe” de la comisaria excusa als seus companys adduïnt que portaven moltes hores de torn, i que devien estar cansats!!!! Lamentable… Pero al menys, una taca al seu expedient, doncs vaig anar al metge a que em miressin el morat que tenia al braç ( per culpa de l’empenta ) i va obrir un expedient pels mossos en qüestió!

    Si tots ens queixessim de maners real, és a dir, legal, amb paper oficial i segellat per qui faci falta, potser canviariem alguna cosa.

    Perdó per escriure dos vegades el mateix!

  34. utòpiq ha dit:

    unaltrecontral’opressor, tens tota la raó del món. A casa nostra ens agrada molt cridar, fer-nos els ofesos i explicar la història infinites vegades, amb tota vehemència i energia.

    En canvi, quan es tracta d’agafar un paper, ja ens costa més. No entenc perquè, però som una minoria els que omplim fulls de reclamacions.

    I la veritat és que segurament la majoria de vegades no serveix per a molt, però a mi de vegades m’ha donat fruits.

  35. Aleix ha dit:

    Sóc unaltrecontral’opressor…

    Si tots omplissim els papersoficials per a queixar-nos, com molt bé dius, potser aconseguiriem alguna millora!

    Allargant el meu post anterior per a posar una mica de llum més, diré que molts amics meus es queixaven de vexacions, empentes i conductes irregulars dels mossos de la mateixa zona. Però en el moment d’omplir el full de reclamacions, el caporal em va dir que era el primer que revien… ????

    Ningú omplle els fulls de reclamació!!! I ja sabem la dita: PERRO LADRADOR, POCO MORDEDOR. Deixem de bordar i comencem a mossegar!!!!

  36. utòpiq ha dit:

    Així és Aleix, molt bordar i poc actuar, així és com es comporta, per desgràcia, la majoria de gent.

    No s’acaben de creure que serveixi per a res, i a mi de moment ja m’ha servit perquè Port Aventura rectifiqui en la seva política lingüística i perquè al TGV Barcelona-Madrid hi reparteixin diaris en català (a la classe ‘business’). Quan ho vaig sol·licitar, em va passar com a tu, encara ningú havia cursat una reclamació.

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.