Costo del gueno

Costo del gueno

En Pep m’ha enviat un correu amb un enllaç dient: Ho vaig veure per les notícies i em vaig tronxar. Us ho envio per si no us havia arribat. Són anècdotes que valen la pena.

Segur que molts n’heu sentit a parlar. Jo ho vaig escoltar a la ràdio ahir o abans d’ahir, però no ho havia vist fins que m’ho han enviat, i com el Pep jo també m’he fotut un fart de riure.

Resulta que un individu havia repartit publicitat del seu negoci. El seu negoci és la venda de haixix i el màrqueting eren fotocòpies d’un manuscrit que semblava fet per un nen i el Mossos en un principi van creure que era una broma.

L’article del País que m’ha enviat està molt bé (també hi podeu trobar un vídeo), he somrigut llegint el sarcasme del periodista: Son tantas las patadas al diccionario y a la gramática que, de hecho, parece más bien la parodia de un texto mal escrito. […] Marcos, dedicado al menudeo y con antecedentes por robo, señala muy claramente que sólo vende su costo “ha chabale rollao [a chicos enrollados, o sea, de trato agradable y que no den problemas]” y recomienda “no venir lo menore”.

El que diu el paperet és exactament:

Costo del bueno

Vendo costo de guena calidas ha chabale rollao y no venir lo menore.
Esperar al lao de la bentana de detras mi casa y en lo banco de asentarse.
no llamer la atensíon o no su Vendo na.
podeis silvar o llamarme y sargo po la bentana
vale 20 uros una barrita
tabien.

me llamo Marcos

planos

tituto

M’he animat a fer-ne una traducció lliure, del castellà analfabet (no pas sempre ho és) al català formal (no pas sempre ho és):

Haixix de primera qualitat

Venc haixix de cànem exquisit a qui el sàpiga apreciar, abstenir-se menors si us plau. Esperin a la vora del finestral de la meva llar o als bancs del passeig on hi seuen entranyables ancians. Els demano la major discreció, és la clau del meu humil negoci.

Poden reclamar la meva atenció xiulant alguna cançó d’en Bob Marley o cantant el meu nom a ritme de Manu Chao i els atendré gustosament. No hi ha distincions entre els meus clients, tothom paga el mateix, 20 euros cada porció i amb la satisfacció garantida.

El meu nom és Marc i com veuen al plànol visc aprop de l’institut.

6 comentaris a “Costo del gueno”

 1. Pep ha dit:

  M’encantaria veure en directe l’arrest del subjecte en qüestió per saber quina cara té. Imagina’t com pot ser la conversa amb els mossos i el jutge xD

 2. Roi ha dit:

  jo he de dir que amb el plànol he perdut el Nord…

 3. utopiq ha dit:

  Pep: ¡Hoygan! ¿Ponque me detienen? Le vendio solo ha chabale rollao ¡joé!

  Roi, pels xiquets de l’institut sí que devia ser fàcil trobar el Nord i sobretot la casa de’n Marcos ;) Humilment crec que aquest home podria desbancar un dels teus referents, el David Meca, en Marcos si que no té por de res!

  PD: Quina és la posició del Coala?

 4. Roi ha dit:

  je je però en Marcos no s’ha hagut d’afrontar cara a cara amb les meduses, com en David Meca!
  la posició coala? … ui, això ho hauràs de descobrir a la meva web, que començo el dia 29 d’Abril per cert…però et donaré una pista, els coales sempre estan agafats al tronc… ;-)

 5. Té la mà Maria ha dit:

  Hola, em estat al teu blog i el trobem molt interessant, felicitats.

  Si tens un moment visita el nostre, el mes irreverent e iconoclasta del món, és troba a Reus (Baix Camp) – Catalunya.

  Gràcies per la visita.

 6. utopiq ha dit:

  Gràcies a vosaltres, veïns de comarca ;)

Deixa el teu comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>