Castellers al logo de Google

Castellers al logo de Google

No m’agrada ser dels que quan Google se li escapa un pet corren a comentar-ne la olor, però aquest cop m’ha fet il·lusió.

Com que els caps de setmana és quan més acostumo a desconnectar de la Xarxa i les màquines en general (agraeixo a qui ja sap que sàpiga desenganxar-me de davant la pantalla, sinó em treuen d’aquí m’hi quedaria perennement), és quan se’m passen més coses per alt. I aquest dilluns m’he assabentat que el diumenge la versió espanyola de Google va modificar el seu logo incloent-hi una referència al món casteller.

Com diu en Xavi, justament quan es celebrava el Concurs de Castells de Tarragona, i que precisament al logo surten els de Vilafranca, que van ser els guanyadors del Concurs… la samarreta és de color verd. Curiós, oi?

El que m’hagués agradat de veritat és que Google hagués aprofitat aquesta ocasió per estrenar el domini www.google.cat que té comprat i no utilitza, enlloc de fer-ho a la versió espanyola. Tot i això m’ha agradat, i si no m’equivoco és el segon cop que els del cercador decideixen fer un petit homenatge a la cultura catalana, després d’haver-ho fet en primer lloc amb Joan Miró.

I per acabar una dada per les conspiranoies: Per què ha desaparegut el logotip original dels servidors de Google? Per què no han desaparegut altres homenatges en versions locals com per exemple els de Suïssa, Índia o la Xina?

Actualitzat: sembla que el logo dels castellers ha ressucitat d’entre els bits dels servidors de Google España.

6 comentaris a “Castellers al logo de Google”

 1. polromeu ha dit:

  He encès la televisió.
  Tamptejant m’he quedat amb la pel·lícula de les 22.00h, HellBoy, a Digital+.
  Un cop ha començat, m’ha donat per canviar de canal en una baixada de tensió de l’argument i … m’he trobat amb el reportatge del concurs de castellers de Tarragona.
  No m’he pogut desenganxar fins passada una bona estona; uns calfreds al veure l’alçada a la que s’arribava i les caigudes que hi havia …
  Preciós.
  Espero que no te l’hagis perdut, ni tu ni en “Papá Oso”. Ja li ho preguntaré.

 2. Utopiq ha dit:

  Sí Pol, no vaig poder anar a a veure el concurs en directe però el vaig veure per la tv. M’hagués agradat ser en aquella plaça plena de gom a gom, on s’hi respirava tensió i respecte.

  Me’n alegro que els de la Colla Vella de Valls, féssin una bona actuació ja que hi tinc algun amic. I tot i que bastant per darrera, el Xiquets de Reus van millorant respecte els últims anys. Aquesta és la colla que em cau més aprop i que també hi ha algun conegut.

  PD: Hellboy està prou bé, m’agrada l’estil de Guillermo del Toro.

  PD2: Qui és en “Papá Oso” ??

 3. polromeu ha dit:

  Com que qui és “Papá Oso” ? El blog de Sospechosos Habituales, et sona ? N’és un dels coautors, el més prolífic diria jo, i em sembla que també està involucrat en el món casteller.

  PD: La nova d’en Guillermo del Toro té un personatge (el Minotaure, em sembla recordar) que em fa venir al cap al company d’en Hellboy a la pel·lícula.

 4. Utopiq ha dit:

  Em sonaba, potser algun cop n’he llegit alguna entrada. Li he donat un cop d’ull al blog, i sembla que no li ha acabat d’agradar que els castellers del logo fóssin verds, hagués preferit el color del Minyons de Terrassa :P

  El personatge que esmentes és un Fauno, i la pel·lícula de Del Toro és El Laberinto del Fauno. Tal i com dius, en les seves obres és habitual -per no dir obligat- la presència d’éssers estranys, fantàstics o mitológics.

 5. El Laberinto del Fauno | utupia ha dit:

  […] I precisament aquest cap de setmana passat he anat a veure una pel·lícula de la que parlavem fa poc amb en Pol, El Laberinto del Fauno. Aquells qui la vulguin veure poden seguir llegint si volen, no tinc per costum desvetllar l’argument de les pel·lícules. […]

 6. Per fi activen Google.cat | utupia ha dit:

  […] Els de can Google han pogut enllestir la ingent feinada que havien de fer per activar la versió .CAT del cercador. I dic ingent perquè alguna cosa molt complexa havien de fer per poder posar-lo en funcionament, sinó no m’explico perquè han trigat tant des de que pràcticament amb l’aparició del domini cultural català van adquirir www.google.cat; i fins ara que el tenien aparcat i abandonat. […]

Deixa el teu comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>