Com rebaixar 10€ la factura de l’ADSL de Telefónica

Útil per a persones que tenen contractat el servei d’ADSL a 1Mb per 39,90€ amb aquests incompetents.

Per començar dir que si que si tingués una alternativa fiable i a bon preu a Telefónica ja faria temps que no cobrarien ni un duro de casa meva, però al poble on visc -segons els seus tècnics m’han confirmat- la qualitat de la línia és desastrosa i si ells mateixos ja no poden oferir un bon servei molt menys la resta de companyies, que utilitzen la infraestructura de Telefónica. Moltes companyies ni s’atreveixen a donar-nos servei d’ADSL i feina rai perquè els ex-monopolistes concedeixin noves altes.

Dit això, fa anys que hi tinc contractat el servei d’ADSL. Al principi tenia 500Kb de baixada, després ho van passar a 1Mb i als antics clients també ens ho van pujar de forma automàtica. El problema va venir quan a més van oferir les trucades gratuïtes a fixes nacionals estatals, això no ho van aplicar als antics clients. Vaig considerar que era una injustícia de la mida dels meus collons quan porto 3 dies sense poder connectar-me, i al cap d’unes trucades recordo que me’n vaig sortir i també em van incloure les trucades a fixes dintre dels 39,90€ mensuals a més de l’ADSL.

Ara fa poc vaig veure un anunci que deixava ben clar que després d’alguns mesos gratis i martingales vàries, els nous clients que contractin ADSL a 1Mb pagaran 29,90€ i continuaran tenint les trucades a fixes incloses. La mare que els va parir! Ja tornen a dar pel sac als que fa temps que hi som, perquè d’aplicar-ho automàticament ni de conya, espereu asseguts.

Així que he tornat a fer les gestions, no massa complicades, per a que m’apliquin la rebaixa. Als que teniu la connexió amb aquests impresentables suposo que us pot interessar. Simplement heu de trucar al 1004 amb educació, molta fermesa i ben informats.

Les primeres trucades que vaig fer van ser infructuoses, volia que m’atenguessin en català i al cap d’un quart d’hora esperant me’n vaig cansar. Tinc pendent fotre’ls-hi una reclamació.

La primera en castellà també, em va atendre un operador d’un centre d’atenció al client d’aquests que tenen a l’estranger. No cal dir que me la bufa d’allà on siguin o on estiguin, però quan veus que confonen megues amb gigues, velocitat de baixada amb límit mensual i routers amb supositoris, el millor que pots fer es penjar i provar a veure si el que toca a la següent sap de que parla a la feina.

El següent intent va anar millor, molt millor. Vaig trucar dient que estava interessat en la nova oferta d’ADSL que havien llençat al mercat per 29,90€. Molt amablement em van explicar que incloïa aquest paquet. Jo vaig deixar que m’ho deixés anar tot i…

operadora:
Blah blah blah, y blah blah blah…
jomateix:
Pues resulta que esto es exactamente lo que yo tengo contratado y pago 10€ más al mes.
operadora:
Ya, bueno, es que esto es para nuevas altas y blah blah…
jomateix:
(la vaig tallar de forma cordial) Me parece muy bien, y creo que seria una injusticia que esto no se aplique a los clientes existentes, además de que se debería premiar su fidelidad.
Ya me aplicaron una nueva mejora una vez con las llamadas a fijos y espero que lo hagan de nuevo, en caso contrario empezaré las gestiones necesarias para una reclamación formal y me daré de baja si no me lo conceden.
operadora:
Espere un momento por favor… Sí, es posible, le voy a realizar el cambio.
Hecho, se aplicará des de mañana mismo
jomateix:
Muchísimas gracias por su eficiente gestión. (no com l’altre)

Ja ho veieu no és gens complicat, només cal paciència i no arrugar-se quan et porten la contrària. I si al primer no et funciona ho tornes a provar, i si cal, podeu dir que Un amigo llamó y se lo hicieron ¡eh! ¿A mi porquè no? ¡Te voy a meter una querella que te vas a cagar!

Si us hi fixeu, en realitat no posen gaires pegues, compten amb el trist fet real que no fent-ho de forma automàtica moltíssima gent no es preocuparà de trucar per demanar-ho. No sigueu rucs! Truqueu i que no us fotin ni un euro de més!

11 d’abril de 2008, funciona: Almenys un parell de persones m’han confirmat que ja han rebaixat la seva quota sense masses dificultats.

13 comentaris a “Com rebaixar 10€ la factura de l’ADSL de Telefónica”

  1. nom (requerit) ha dit:

    Viso!!! merci pel mail.

    mira, jo ho tinc contractat a ya.com perquè en el moment en què ho vaig contractar, fa quatre anys, crec que telefonica no feia lu de les trucades.
    igual que tu, vaig començar amb mig giga i al cap d’un temps em van fer l’augment a una.

    el servei… crec que com el dels teus socis si fa no fa…

    la sorpresa la vaig tenir fa unes setmanes, no m’acabava de funcionar l’adsl, baixo a l’oficina de ma germà, comprovo la seva velocitat i buala! 2megues!!!

    com pot ser que tingui dues megues sota casa meva? teòricament si ho mires a la web, al menys fa un temps, et deia que al nostre poble no es podia…

    bé, que tardaré poc a canviar-me a la multinacional del pp…

    salut!

  2. Pep ha dit:

    Ben trobat. Canya els hi cal!

  3. Té la mà Maria ha dit:

    igual vaig errat, però per aquest preu 39,90€ + 1 € adicional un servidor amb telefònica té contratat 3 Mb i de fà temps, enterat

    salutacions

  4. Jordi Gomara (itaca2000) ha dit:

    Company, mira’t bé la página de Telefònica i veuràs que el preu oficial del “Dúo ADSL + llamadas nacionales” és per tothom (nous i antics) de 39.90€. Una altra cosa és que pels nous els donin 12 mesos (el primer any només) al preu de 26,20€; cosa totalment legal (és una oferta). Però especifica clarament que el preu són 39.90€. O sigui que no entenc què cosa et van fer a tu perquè el que està per escrit és allò legal.

    Ah! recorda que la velocitat bàsica d’ADSL a l’estat espanyol des de fa ja molt mesos és de 3Mb., i és aquesta precisament la que subministra Telefònica.

    Salutacions fraternals
    Jordi Gomara

  5. utopiq ha dit:

    nom (requerit), fes una cosa, des de l’oficina de ton germà, prova un parell o tres tests de velocitat, i ja em diràs si les 2Mb són reals o només les paga.

    Pep, hi ha coneguts que m’han dit que encara no tenien ni incloses les trucades a fixes. Si les quatre línies que he escrit serveixen per a que paguin menys i els ricatxons deixin de fer 4 duros, ja em dono per satisfet. Qualsevol baixadeta de factura ve bé per fer front a pujades d’Euribor i litre de llet.

    Té la mà Maria, entenc que em vols dir que hi ha un servei que per 39,90€ tens 3Mb. Gràcies però no m’interessa, no m’atrau cap servidor que em pugui proporcionar Telefónica i les 3Mb a Vinyols i els Arcs són inútils. Simplement la línia no dóna més de si.

    Jordi Gomara, diria que t’equivoques, has confós dues ofertes. El servei que jo comento i que tinc contractat és el de l’enllaç que he posat: Dúo ADSL 1 Mb + Llamadas Nacionales. El ADSL con llamadas más barato de Telefónica sin renunciar a la calidad. Cuotas finales a 29,90. Internet de banda ancha 1 Mbps y tarifa plana en llamadas metropolitanas, provinciales y nacionales, para que llame GRATIS las 24 horas del día.

    El que tu dius és: Dúo ADSL 3 Mb + Llamadas ¿Aún no tiene ADSL? Disfrute ahora de ADSL a 3 Megas y todas las llamadas nacionales, 24 horas al día. Con el Dúo ADSL 3Mb, Internet de alta velocidad las 24 horas al día, un 100% de descuento en llamadas metropolitanas, provinciales y nacionales. 12 meses a 26,20 €/mes resto a 39,90 €/mes.

    I no, per desgràcia no a tot el territori estatal ni tampoc català podem gaudir de les 3Mb. Vinyols i els Arcs n’és un exemple, i encara n’hi han de més desafortunats que no tenen ni accés d’alta velocitat.

  6. Jordi Gomara (itaca2000) ha dit:

    Ni “pajolera” idea de quan van inventar aquest servei d’ADSL a 1Mb perquè tots els proveïdors han anat pujant allò que es deia servei bàsic d’ADSL que antigament no recordo ja a quina velocitat anava però era inferior a 1Mb, desprès automàticament i sense pagar més ho van passar a 1Mb, i de la mateixa manera després es va quedar a 3Mb. Mira que jo estic a Vallromanes que pensava que era el cul del món i ara resulta que hi ha pobles encara amb menys tecnologia.

    I’m sorry

    Salutacions fraternals
    Jordi

  7. nom (requerit) ha dit:

    El meu germà pagar-les no les paga. Paga els 39,9 iva crec que són… Ja ho tornaré a provar… però xusca bastant més que el meu ADSL.

    Ja miraré si eren puntuals o sempre té dues megues a vinyols i els arcs city club.

    salut!

  8. Delfí ha dit:

    Hola,

    escolta, que m’ha funcionat. Ho he tornat a sentir a RAC1 (versió) i ho he tornat a provar demanant pel departament de qualitat directament, i en català.
    He fet un comment al bloc de Rac1, però et volia agrair la feina feta per tu!

    Merci, company!

  9. utopiq ha dit:

    A disposar! Gràcies a tu per confirmar l’efectivitat ;)

  10. marteens ha dit:

    Us han fet canviar el mòdem per accedir a la rebaixa? He fet els passos que heu recomenat però l’operadora de telefonica m’ha sortit dient que el que jo tinc ara 39,90 és de 1,2MB i que si em fan l’oferta de 29,90 tindré només 1MB, jo li dic que de fet mai arribem a rebre més de 860KB per la zona on vivim i em diu doncs que amb l’oferta encara pitjor. Però al final m’ho ha fet i em diu que per missatger m’envien un mòdem diferent que es requereix per aquesta altra modalitat?????? Algú em pot dir si li ha passat?

  11. mariciuy ha dit:

    en que dia se paga la factura telefonica?

  12. JOSEP ha dit:

    hola,
    jonomés us volia comentar el perque de la velocitat de l’adsl. heu de saber que les lineas de telefon i internet corren per cable de coure. el problema del coure és k quan porta 1 distància de 3 kilometres llargs o 4 cau la senyal de dades; aleshores, el problema és que si tens internet i vius més lluny d’aquesta distancia no t’arriba tota la velocitat que et ven l’operadora amb la que estas. aquest problema de la distancia es solucionarà no gaire perque la telofinica esta instalant la fibra optica. el problemade la distancia desapareixera i l’internet correrà molt més rapid. a Barcelona hi ha llocs que ja esta instalada pero encara no és operativa. espero haver ajudat.

  13. utòpiq ha dit:

    JOSEP, merci per la informació. Però els que vivim en un poblet que té la centraleta telefònica a un altre poble a més de 5km, i en el qual Telefònica no arregla les coses perquè no es prou rendible i bàsicament no els surt dels picarols. Ho tenim ben pelut per a veure la fibra òptica en els propers lustres…

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.