Estadístiques al blog

El tema de les estadístiques públiques dels blogs crea controversia, com quasi tot en aquest món, n’hi ha de partidaris i n’hi ha de detractors.

Jo entenc la curiositat que tenen alguns (fins i tot de vegades jo mateix) per saber quanta gent visita un determinat lloc i saber si allò que estan llegint també s’ho mira molta gent. El problema és que de vegades sembla que això es converteix en veure qui la té més grossa, ja m’enteneu: qui té més visites, qui està més amunt del rànquing, etc. I això ja no m’agrada tant.

En l’apunt anterior, precisament comentant amb en savior1980, sortia el tema; i ell té les estadístiques públiques -cosa contra la que no tinc res en contra, per suposat-. Però jo de moment no ho faré així.

I no ho faré, primer de tot, pel poc volum que mourien aquestes estadístiques i no crec que hi hagi massa gent interessada en coneixer-les. De totes formes, el que si he fet és donar-me d’alta en un servei d’aquests per poder saber, almenys jo, si hi ha gent passejant-se per aqui encara que no comentin o veure quins apunts són els que més agraden.

A genbeta he vist que anunciaven un nou servei de mètriques especial per blogs així que m’he decidit a provar-lo, d’aquí uns dies veurem com funciona…

Faré les estadístiques públiques algun dia? No ho se, no es pot dir mai d’aquesta aigua no en beuré.

Ah! i per cert si algú ha provat d’altres serveis, com StatsCounter o Google Analytics, i vol comentar que li sembla, endavant les atxes!

10 comentaris a “Estadístiques al blog”

 1. savior1980 ha dit:

  Holes de 9,

  Respecte el nou sistema d’estadístiques de performancing,lo bo que té es que t’ho pots descarregar (4 vistes d’estadístiques) per RSS.

  Ara bé, crec que un servei molt molt més complet es StatCounter, que en la seva versió gratix (que faig servir) admet un track (una cua si es vol mirar així) de 100 visites, és a dir, que et llista totes les vistes que has anat rebent, però només guarda informació relativa a les 100 últimes i que podeu consultar clicant al enllaç “view my stats” al final de la sidebar dreta del meu blog.

  Respecte a la controvèrsia sobre tenir públiques o no les visites, diré que encara que tingui una page de poca repercussió mediàtica (és a dir poques visites) trobo interessant que tothom pugui veure i consultar les visites d’aquella pagina en qüestió, no veig perke un se n’ha d’amagar i en tot cas, ocupen una minúscula part del meu blog, lo qual indica que si la gent hi está interessada, ho buscarà i ho clicarà, mentre que si “passa” doncs ni tan sols ho veurà. Així ambdós grups (els que tenen morbositat per veure-les i els que no) queden satisfets.

  Vaia tronxo de comentari.

Deixa el teu comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>