Google perd pistonada?

El meu primer cercador va ser Altavista, alla cap als noranta, al principi quan encara no tenia ordinador des de casa d’un amic. I inicialment em donava tot el que necessitava i s’acostumava a trobar el que es buscava (en una WWW moooolt més petita que l’actual.

Però llavors es va començar a omplir de brossa, es a dir, els resultats estaven plens d’enllaços que es veia que eren comprats o simplement merda. Va ser quan vam descobrir Google i des de llavors és indiscutiblement el meu cercador de capçalera i rarament n’utilitzo d’altres (últimament vaig canviant aquesta tendència, no m’agraden els monopolis).

Precisament per això últim m’agrada saber la qualitat dels resultats que donen els cercadors, i a Dirson llegeixo que Google és el cercador amb resultats més rellevants, segons un estudi fet per alumnes universitaris, seguit de ben aprop per Yahoo!.

I crec que és destacable que pràcticament tinguin la mateixa rellevància, és un toc d’atenció a Google i confirma que no hi ha tanta distància amb els seus competidors.

Investigant una mica he fet una cutre-prova, he buscat amb el principals buscadors els enllaços a la meva húmil, petita i solitària pàgina, obtenint els següents resultats:

És que no li agrado a Google? Altavista encara se’n recorda de mi i per això em recompensa? Seriosament, crec que Google continua sent millor però que actualment s’actualitza més lentament que d’altres i no rastreja tan a fons.

Advertència: conclusions totalment subjectives i gens riguroses.

4 comentaris a “Google perd pistonada?”

 1. savior1980 ha dit:

  Holes mestre…
  Primerament dir que conec poc del món del “page rank” i companyia i que no cobro de Google ni molt menys (ja m’agradaria). Si busques el meu blog a Google (ex: resistance futile blog o similar) el trobaràs i no és perke el meu blog tingui una gran afluencia de públic, que més aviat no, creu-me.
  El que vaig fer es donar-me d’alta a la indexació dels Googlebots aquí.
  De totes maneres pots trobar més informació de com funciona el món Google en aquest enllaç.
  Ànims amb el blog utòpic ;)

 2. Utopiq ha dit:

  Benvingut Savior, merci pels ànims ;)

  Conec el que es pot conèixer del pagerank (mantingut en secret per google) i la possibilitat d’afegir la pàgina a google per ser indexada, tot i així moltes gràcies pels consells.

  No he afegit la pàgina ni a google ni a cap dels buscadors, per això, el que volia fer era una reflexió de com sense haver fet res als altres si indexaven tota la informació que hi apareix i a google no.

  I de totes formes la cerca no és a utupia.com, sinó a les pàgines que hi enllacen, per això em sembla bastant remarcable que, per exemple google no indexi l’enllaç que van publicar a Microsiervos, i els altres cercadors si.

 3. isaac ha dit:

  Eps!!

  No sabia que existís això! :) Compta amb un lector més!

  El meu bloc el tinc a http://bloc.siknus.com , però és bastant menys seriós.

  Faig rankings de visites a les meves pàgines, registro la ip, el host i el numero d’entrades per ip i host. Google és dels qui indexa menys sovint. Els que més: els bots que busquen emails on enviar spam. 2 o 3 per dia. Inktomisearch sobretot.

  Jo utilitzo Google perquè generalment em dóna els resultats més efectius. O potser només és una sensació i hi estic més acostumat. Tot i així reconec que les meves webs són de poca utilitat per algú que entri a buscar a Google, a no ser que busqui explicitament webs fetes per mi, clar.

  Potser google indexa pàgines en funció de la utilitat d’aquestes: en base al número de clics del domini de la pàgina al buscador, o a qui pagui més, o vés a saber què… però diria que funciona.

 4. Utopiq ha dit:

  Almenys de moment, me’n enfio del PageRank, per això estic d’acord que la rellevància la medeix millor Google que els seus perseguidors.

  Tot i això, el que dius em reafirma pel que fa a indexació, els de Google se’n haurien d’avergonyir de tenir resultats menys actualitzats que Altavista (per exemple).

  PD: apunta tu també un nou lector

Deixa el teu comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>