ICQ: 10 anys i una honrosa trajectòria

10 anys d'ICQ

Avui m’he assabentat de que l’ICQ fa deu anys, i m’ha fet pensar… cony! si jo l’utilitzava! …quins temps, (això és la típica fanfarronada del que va de sènior a la Xarxa, hehe).

Jo vaig començar a connectar-me per allà al 1994, amb l’ordinador de l’amic Isaac, perquè jo encara no en tenia, vaig haver d’esperar un any. I si mal no recordo va ser al 95 o 96 quan vaig utilitzar per primer cop aquest programa, que va ser el primer de missatgeria instantània que es va ser ampliament usat. No cal dir que dir que mooooooolt abans del Microsoft Messenger i d’altres que triomfen avui en dia. Pels que vulguin saber-ne més, poden consultar l’entrada en Castellà a la Wikipedia.

Doncs bé, fa anys que no el faig servir, però m’he buscat amb el cercador que hi ha la web, i.. baboom! M’he trobat! El més sorprenent és que he encertat la contrasenya a la primera, he provat la que solia utilitzar en aquella època, i mira a la primera he fet login.

Buscant informació he trobat una notícia que diu que l’any passat, va ser fer-se pública la llista del programes més descarregats durant els 10 últims anys d’una important pàgina de descàrregues, i sabeu quin era el primer? Bingo! el senyor ICQ, consulteu la notícia perquè el top 5 és mític.

Qui sap, potser m’animo a fer-lo servir de nou, pels que vulguin instal·lar-se’l aquí poden descarregar-lo. I si algú se li acut contactar-me aquest és el meu número: 93166347, perquè amb l’ICQ no tenim nom d’usuari sinó un número, com si fos un cotxe. Es prou baix, tenint en compte que ja hi ha més d’un milió d’usuaris.

Això si, cal destacar un parell de pegues, no es programari lliure i no hi ha versió en Català, grrrrr!

3 comentaris a “ICQ: 10 anys i una honrosa trajectòria”

 1. Benjamí ha dit:

  Tenc un 7 milions, del 96 (potser 97?) que encara obro amb el Kopete (en català=) sense problemes perquè encara hi conservo amics.

  7 213 5xx

  En tenia una altre que no arribava al milió, però la vaig perdre. Aquesta sí era del 96, just sortir.

  Com bé dius no és lliure i m’estimo més no obrir-hi comptes nous. Però quan encara no usavem sistemes lliures, tots vam veure l’allau del Messenger com una passa enrere: no guardava missatges quan l’altre costat estava desconnectat. És bàsic!

  Ara el meu missatger principal és el Jabber, amb adreça de bulmalug.net (un servidor puc fer d’adminsitrador, un luxe). Després gmail si no queda més remei.

 2. isaac ha dit:

  Vaig a veure si em recordo del numero.. i el password. XD

 3. Utopiq ha dit:

  Benjamí: tenint en compte el número que dius crec que les dades que vaig donar no eren del tot correctes. Em va passar el mateix que a tu, vaig perdre el primer número i el que he trobat deu ser el segon, per això es força més gran que el teu.

  Ara mateix no utilitzo gaire cap client de missatgeria, i està clar que fujo del Messenger. Tinc el GoogleTalk i l’Skype, però em sembla que provaré el Jabber, tant que n’he sentit a parlar i tan bé i encara no l’he provat.

  Isaac: ja saps el meu número, posa’t el Kopete i serà molt si ens hi trobem ;)

Deixa el teu comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>