Escoltar ràdio en català per Internet amb l’Screamer Radio

Tinc un amic al que faig d’informàtic de capçalera: —Dr. em sembla que tinc l’andròmina malalta —Sí xiquet, tens un bon virus. —Dr. no sento res —Si engegues els altaveus potser sentiràs alguna cosa… I així li vaig trampejant la cosa perquè a ell això dels ratolins i els teclats no li acaben de fer massa el pes.

Fa poc em va demanar que si podria escoltar la ràdio a l’ordinador, he estat buscant la manera en que li podria resultar més fàcil i evitar haver d’anar web per web cada cop que vulgui canviar d’emissora. I he trobat una bona eina que no coneixia, l’Screamer Radio.

L’Screamer et permet escoltar pràcticament qualsevol emissora que emeti per Internet, jo no he tingut problemes amb cap. I a més et permet enregistrar el que estàs escoltant! És molt lleuger, útil i a més gratuït; llàstima que no és lliure i només està disponible per a Windows.

El que si em va costar una mica trobar són les adreces URL en que emet cada emissora. A la web hi ha un complet llistat d’emissores, però o sóc un sapastre o no hi ha manera d’afegir-les automàticament al programa. Així que vaig buscar totes les emissores catalanes que se’m van ocórrer i vaig anar afegint-les. Alguns ho posen més fàcil als usuaris, com les de la Corporació, i d’altres ho posen ben complicat per escoltar-los fora de la seva web, com les del Grup Flaix, que a més t’entaforen més publicitat per escoltar-los per Internet.

Per evitar aquesta feina a qui li pugui interessar, he penjat el fitxer d’emissores preparat per a utilitzar-lo com a llista de preferits a l’Screamer, i també hi he afegit el fitxer per tindre’l en català, jo el vaig trobar perdut enmig dels fòrums.

Mentre escric aquestes línies me n’adono que no hi ha cap emissora de Les Illes ni del País Valencià. Conec Ona Mallorca i segur que IB3 i Canal9 també en tenen. Si a algú li interessen aquestes o alguna altra, que ho digui en un comentari i miraré d’afegir-les al llistat.

14 comentaris a “Escoltar ràdio en català per Internet amb l’Screamer Radio”

  1. francesc ha dit:

    No coneixia aquest programa però amb la llista que ens proposes és una passada!! Moltes gràcies :)

  2. utopiq ha dit:

    francesc, si vols provar-lo primer t’has de descarregar el programa, després instal·lar el ZIP que he penjat seguint les instruccions que conté i ja només et quedarà arrancar el programa, seleccionar l’idioma català i llestos. A gaudir-ho ;)

    Si tens algun dubte o comentari, ja saps.

  3. isaac ha dit:

    Utilíssim utucat mola. utu.cat XD

  4. www.latafanera.net ha dit:

    Escoltar còmodament la ràdio en català per internet

    L’Screamer Radio és un programa que permet escoltar pràcticament qualsevol emissora que emeti per Internet. L’utòpiq d’utupia ha fet una recopilació de les principals ràdios dels Països Catalans i ha preparat un paquet conjuntament amb el ped…

  5. utopiq ha dit:

    isaac, es diu així perquè utuCAT jo :lol:
    Que dolent… que em pengin ara mateix! a la forca!

  6. francesc costa ha dit:

    Salutacions,
    Trobo molt interessant tot això que estic llegint.He provat de fer-ho però encara que em surt el llistat de les emissores catalanes i l’opció d’idioma català , quan trio qualsevol de les emissores em diu:
    Totes les fonts fallen, deixant-ho còrrer!
    M’he deixat alguna cosa?
    Gràcies si em voleu ajudar,

    francesc c.

  7. aniol ha dit:

    Em pensava que ja t’ho havia dit, però ara he vist que no:
    Gràcies per informar sobre el Screamer Radio, també per penjar la llista d’emisores.
    Ara em serà més fàcil sintonitzar les emisores (principalment RAC1).

  8. utopiq ha dit:

    francesc, el missatge indica que el programa no pot connectar amb les emissores. Si una no funcionés, podria ser un problema puntual, però si totes et van malament, segurament és que hi ha alguna cosa que impedeix la comunicació, com per exemple anti-virus, tallafocs, etc. Jo per exemple no puc fer-lo servir a la feina perquè tenen capades aquest tipus de comunicacions.

    Me’n alegro aniol.

  9. davidbcn ha dit:

    Us en suggereixo una altra.

    Ràdio Studi 92.

    http://radiostudi92.hopto.org

  10. Jordi ha dit:

    Fa temps vaig trobar una web que el concepte era interessant www.laradioalacarta.com on s’hi podien trobar les emisores que emetien en català hi facilitava el poder escoltar diferents emisores en una mateixa web.

    Fa poc vaig veure que continuava igual pero havien creat una nova web www.audioencatala.cat on pots crear-te la teva propia llista de reproducció.

    Interessant per aquells a qui a la feina no els deixen instal·lar programes nous pero si disposen d’internet.

  11. utòpiq ha dit:

    Jordi, el de www.laradioalacarta.com com tu bé dius és un llistat d’emissores amb els accessos directes a aquestes. Sinó tens l’Screamer instal·lat pot ser pràctic.

    Però la www.audioencatala.cat, pel que m’ha semblat és més aviat de podcasting. És a dir per descarregar-te els audios en MP3 i posteriorment escoltar-los al reproductor. Molt interessant, gràcies.

  12. Quart aniversari | utupia ha dit:

    […] Escoltar ràdio en català per Internet amb l’Screamer Radio […]

  13. Sergi ha dit:

    Escota la millor música a Ka-musik, programa dirigit per Sergi Talavera de 21:30 a 12:00 de dilluns a dijous. Demana dedica totes les cançons que vulguis¡¡
    Per escoltar-nos només feu click aqui: http://kamusik.listen2myradio.com/

  14. Rüdiger Kaatz ha dit:

    Si vols escoltar radios en català: http://www.paisoscatalans.fm
    Bonissim!!!

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.