Per fi activen Google.cat

Google.Cat

Els de can Google han pogut enllestir la ingent feinada que havien de fer per activar la versió .CAT del cercador. I dic ingent perquè alguna cosa molt complexa havien de fer per poder posar-lo en funcionament, sinó no m’explico perquè han trigat tant des de que pràcticament amb l’aparició del domini cultural català van adquirir www.google.cat; i fins ara que el tenien aparcat i abandonat.

En Xavi ha fet la troballa i també hi ha detectat un petit error de funcionament que un dels seus comentaristes ha explicat com trampejar. Com ells mateixos diuen, esperem que en poc temps ho tinguin solucionat.

Jo fins ara feia servir la versió catalana internacional, alguns diran que són foteses, que a ells ja els hi està bé usar el Google Espanya en català, però per a mi aquests petits detalls són importants. No vull constar a a les estadístiques de la megacorp cercadora com a un usuari català al que ja li està bé el .ES, si volem que ens prenguin seriosament primer ho hem de fer naltros mateixos.

Si, per exemple, es vol que un dia tinguem productes etiquetats en català o que els mòbils tinguin el nostre idioma, ho hem de fer notar a l’hora de comprar. Està clar que no em compraré un trasto que em costi el doble pel fet de que sigui en català -potser ho faria si em sobreeixissin les butxaques-. Però quan vaig comprar el mòbil que ara tinc, un Nokia 5200, em va passar el mateix que a l’Andreu Bassols, dubtava entre un parell i un dels detalls que em va decidir a adquirir-lo va ser el fet de que comptés amb la possibilitat d’usar el català com a llengua del mòbil.

De moment crec que continuaré fent servir la versió catalana internacional com feia fins ara, ja que compta amb petites millores d’interfície que apareixen gairebé al mateix temps que la versió anglesa. Tanmateix, estaré atent a l’evolució del nou domini, a veure si en poc temps el tenen enllestit del tot i faig la mudança al .CAT.

Ves quina cosa: trobo que últimament em té bastant aficionat això dels dominis.

2 comentaris a “Per fi activen Google.cat”

  1. Landahlauts ha dit:

    Estáis de enhorabuena!!!
    A disfrutarlo.

  2. utopiq ha dit:

    Muchísimas gracias andaluz impertinente de Granada ;)

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.