De Pentax a Sony, passant per una SD

Les meves antigues Pentax compactes

La primera càmera compacta que vaig tenir va ser una Pentax S, crec que em va costar uns 400€ i era la més petita del mercat i arribava fins a 3 megapíxels. Quan fa uns anys, en la meva última nit d’Erasmus, es va llençar intencionadament de les meves mans en picat al terra de la discoteca eslovena, va dir prou i va demostrar que fràgils poden arribar a ser aquests trastos.

Vaig quedar content d’aquella càmera i acostumo a ser marquista, en el sentit que si una firma em dóna un bon resultat, repeteixo. Així que tot i haver-se esquerdat la Pentax que tenia, com que m’havia satisfet en quant a qualitat fotogràfica (pel que hi havia en aquells temps), bateries i funcionament, vaig repetir. Em vaig comprar una una Pentax S6, em sembla que per uns 300€ i disparava fins a 6 megapíxels. És la càmera amb la qual he fet la majoria de fotografies d’aquest blog, fins que en la passada Patum, en treure-la de la butxaca del pantaló, la pobre tenia una ferida de guerra mortal: tota la pantalla esquerdada.

Mea culpa, no es pot anar alegrement amb una càmera la butxaca a la Patum i a damunt amb la pantalla mirant enfora. Per qui no hagi anat a la Patum, allò és un petit infern, una festa de multituds, foc i disbauxa. Des de llavors que no tenia càmera, bé, podia fer fotos a cegues i després veure com quedaven a l’ordinador, però per a aventures d’estil analògic ja tinc la Diana Lomo que em van regalar farà unes setmanes.

D’aquí uns dies me’n vaig de viatge al Japó i ja no podia deixar passar més temps, no puc tornar de la terra de n’Akira Toriyama, de Nintendo, dels vídeos més hilarants i la tecnologia punta; sense records que immortalitzin cada instant. Així que vaig sondejar el mercat i altre cop una Pentax em feia el pes. La S6 ja no m’havia deixat tan satisfet, les bateries no duraven massa i les imatges tenien uns colors un pèl apagats. Però en veure una càmera de 10 megapíxels a prova d’aigua (fins a 1′5m de profunditat), sorra i petits copets, em vaig enamorar, vaig pensar que era l’adequada per a un destraler com jo. Era la Pentax SW80.

Doncs sort que la vaig demanar a Pixmania, perquè tot el que es compra per Internet es pot tornar durant la primera setmana, únicament pagant les despeses d’enviar el paquet de tornada. Quina bona merda de càmera, sí que fa fotos sota l’aigua, però les que fa sense gota d’aigua pel mig són un bon nyap. Les imatges no tenen bona definició, tenen soroll, apareixen com a granulades i les fotografies nocturnes fan pena, no es poden aprofitar. Entre l’experiència anterior i aquest gran cagarro, Pentax ha passat a millor vida per a mi.

Sony sempre ha estat una marca que detesto. Els encanta sodomitzar els seus clients, de la mateixa forma que marques com Apple, passen olímpicament dels estàndards fent servir formats propis i limitant les possibilitats dels seus dispositius. Si vols més memòria en una PlayStation, paga més pel model que té més memòria, en un iPhone, tres quarts del mateix. Deixar posar targetes de memòria externa? Mai a la vida! Doncs amb amb mi que no hi comptin, no em va el masoquisme. Si la majoria de càmeres utilitzen targetes SD, doncs les de Sony amb Memory Stick PRO Duo, exclusiu de la marca. Au vinga! Un format de targetes per cada andròmina? Per aquí no passo.

Però resulta que mentre remenava les càmeres d’un gran magatzem aprofitant que aquell dia t’estalviaves l’IVA, veig una Sony que accepta targetes SD! “No pot ser” vaig pensar. Ho vaig preguntar i em van dir que efectivament era la primera de la marca que ho permetia. Les càmeres compactes de la marca nipona sempre m’havien semblat bons aparells, m’agrada molt el color viu de les fotografies, tenen òptica Carl Zeiss acompanyada de bona electrònica. Un cop han corregit el seu error, perquè no comprar-la? Així ho vaig fer, per uns 160€ la Sony DSC-W350 (14,1 megapíxels, zoom òptic de 4x, gran angular de 26 mm i vídeos HD) ja és meva i espero que em permeti tenir uns bon records del viatge. Ah! I a veure si em dura una mica més que les altres.

8 comentaris a “De Pentax a Sony, passant per una SD”

 1. polromeu ha dit:

  Mooooolt bon viatge, maco !

 2. utòpiq ha dit:

  Ei Pol! Merci, així ho espero. Però la veritat és que el fet que no entenguin res d’anglès em té una mica cagat, espero que el meu llenguatge del signes sigui prou bo per entendre’ns amb els nipons ;)

 3. polromeu ha dit:

  Hòstia tu, téns raó, ho vaig llegir al blog de Kirainet que al Japó no en tenen ni papa d’inglish pikinglish.

  Si dos es volen entendre no hi ha diferència de llengües que ho freni.

  Disfruteu-ho !

 4. Biggum ha dit:

  T’en vas a Japó?!?! Que cabró!!!! (Rodolí xDDDD)

  Ostia tiu!!! Bon Viatge!!!

  Doncs fes com quan vàrem anar a Italia de fi de curs!!! Un diccionari de butxaca i t’aprens sobretot els insults….
  I “Conixiuà” i “Domo Arigato”.
  I ja ho tens fet.

  Això sí, no et passis tot el puto viatge en avió fent: “Ziriu Ziriu” cabronàs!!!!! XDDDDDDDD

 5. Biggum ha dit:

  Ara que ho veig…ja deus haver tornat…. ¬¬’

  Unes fotiquis, no??

  Hem de quedar x fer una birra, o més…

  A10!

 6. utòpiq ha dit:

  Ei Mr. Biggum!

  Disculpa pel retard en aquesta resposta, però des de que he tornat vaig de puto cul.

  Gràcies pels desitjos pel viatge, tot va anar molt bé i pels pèls em vaig escapar del fum negre. O sigui que perfecte ;)

  Al Facebook hi estic posant fotos, bastantes. I aquí, quan pugui, en penjaré alguna, sobretot les que puguin ser més curioses o interessants.

 7. Jordi ha dit:

  Ui, no tinc Feisbuc (i passo, ja vaig prou atabalat), però ja et tafanajaré un dia des deñl de mon germà.

  Salut!!!

 8. 5è aniversari | utupia ha dit:

  […] En aquest darrer any, hem pogut llegir la nota d’una preocupada mare que no volia que el seu fill estudiés matemàtiques perquè en trigonometria enseñan senos y cosenos, lo cual me parece indecente, o literatura perquè Oscar Wilde era un gay de esos. També ha tornat a ressorgir la meva dèria envers la desigualtat davant la llei, i vaig parlar de les meves càmeres de fotos. […]

Deixa el teu comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>