Problemes resolts!

Bé, finalment després d’alguns entrebancs he pogut solucionar els inconvenients que m’han impedit escriure durant varis dies al blog.

Primer vaig tenir algun petit incident en el procès de renovació del servei d’hostatjament, es a dir, el servidor que pago perquè la web estigui disponible permanentment a Internet sense necessitat de tenir-la instal·lada en un servidor a casa. Això en principi facilita la feina i carrega sobre uns altres la responsabilitat de que el servidor funcioni correctament, però com queda demostrat també té els seus inconvenients.

Però el que m’ha provocat algun petit maldecap ha sigut la base de dades. Vaig pensar que seria bona idea renovar el servei de base de dades amb una nova versió del programari: MySQL 5.0 enlloc de MySQL 4.1. Però això em va complicar una mica la vida.

Quan intentava importar a la nova BD tota la informació que fins ara havia introduït a la vella no hi havia manera de que ho fés bé. Les dades es guardaven correctament, però al blog m’apareixien caràcters estranys enlloc de les vocals amb accent, o de les ce trencades, étc. Llavors em vaig fixar que el problema podia venir per la codificació de caràcters de la nova BD, que per defecte era latin1_swedish_ci. Així que vaig buscar una mica d’informació i la vaig canviar per la que em va semblar més adient:

ALTER DATABASE nom_de_la_bd
CHARACTER SET utf8
COLLATE utf8_spanish_ci;

Però amb això no n’hi va haver prou, els problemes amb els caràcters estranys continuaven i els apunts semblaven més xinès mandarí que català. Busca que buscaràs vaig veure que el Wordpress, el MySQL i l’UTF8 sovint tenien problemes de convivència, però era la combinació que volia i finalment me’n vaig sortir. Vaig trobar la solució al blog d’un illenc, on explica que perquè Wordpress rutlli amb UTF8 cal que se li digui clarament perquè normalment es comunica amb LATIN1. Per canviar-ho cal editar el fitxer /wp-includes/wp-db.php al voltant de la línia 44 i afegir la que està en negreta.

...
function wpdb($dbuser, $dbpassword, $dbname, $dbhost) {
$this->dbh = @mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpassword);
$this->query(”SET NAMES ‘utf8′”);
if (!$this->dbh) {
$this->bail(”

Després d’això vaig haver de retocar algun nom de categoria a mà, i revisar algunes opcions de configuració del blog que s’havien perdut. Poca cosa comparat amb la feinada que em veia venir si havia d’editar un a un tots els apunts del blog.

Així que quan tingui temps aniré escrivint les coses que he volgut comentar els últims dies. Demano disculpes si algú va provar de fer algun comentari i no va poder, per moltes vegades que es provés l’unic resultat era que el comentari no apareixia.

6 comentaris a “Problemes resolts!”

 1. Càtxum! ha dit:

  Qui et diu que algú va provar de dir quelcom i fer cap comentari? ;¬p

  He vist que ets de vinyols, serem veïns de cap de setmana i vacances. com creix, tu!!!, i quina putada això d’edificar al costat de l’esglèsia, visualment perd molt el poble

 2. utopiq ha dit:

  Càtxum l’olla!! o sigui que tu ets un dels nouvinguts invasors, botxins de la pau existent a Vinyols temps ençà?? I a sobre t’hi has comprat la casa/pis només per estiuejar!! A la fogueraaaaaaaa!

  Ara parlant seriosament, per descomptat que la gent que us heu comprat alguna propietat a Vinyols no en tenen cap culpa, però jo, com molts d’altres no veiem amb bons ulls un increment tan sobtat del poble. Quan acabin les promocions en construcció el poble doblarà els habitants, i quan finalitzi tot el que està previst triplicarà o quadriplicarà el cens.

  Això a l’Ajuntament i els que han venut propietats els sembla fantàstic, però Vinyols fins ara era un poble petit i tranquil on tothom es coneixia, tot això canviarà. I a més hi ha el perill de que no s’hagi previst bé l’augment i els serveis públics no ho resisteixin, ja veurem com va tot…

  Malgrat tot, sincerament, benvingut a Vinyols i els Arcs.

  PD: No ho sé si algú ha provat de fer algun comentari, precisament per això al principi de la frase hi ha el “si” condicional :P

 3. Càtxum! ha dit:

  Eps, eps, atura’t!!

  1.- deia veïns de població: el piset que el banc em deixa ocupar mentre que els hi pago, és a botarell que encara no ha crescut tant, però- dissortadament- ja els hi tocarà. espero que no tant com montbrió del camp que fot- literalment- fàstic.

  2.- la culpa de què vinyols creixi tant la teniu els “vinyolencs” (?) que no voteu de forma massiva un partit que opti per la moratòria urbanística.

  Fa temps que estiuejo pel baix camp, i he vist amb preocupació el canvi. una llàstima, hi som totalment d’acord. però és un mal que pateix tot catalunya.

 4. utopiq ha dit:

  Botarell! Hi tinc algun bon amic. Allí com dius encara no els ha arribat tant fort, han sigut força més llestos. A més, sempre han tingut menys habitants que Vinyols i tenen varis bars, restaurants, un hotel, etc.

  A Montbrió si que estan ben fotuts, però jo diria que no tan com a Vinyols. I probablement com bé dius és per culpa dels Vinyolencs, la gent no sabia que si votava a l’actual alcalde hi hauria aquesta trencadissa urbanística, però també és veritat que no hi ha hagut cap moviment en contra del que està passant. Probablement perquè molts s’han omplert les butxaques venent el tros de l’avi.

  Parlant del Baix Camp, no vull ser derrotista, però fa poc s’ha conegut una sentència que és una altra pèssima notícia per aquesta comarca: el macro-projecte immobiliari del Parc Samà tira endavant.

 5. polromeu ha dit:

  Ara ara ara !

 6. vinyols ha dit:

  Aqui teniu un de vinyols

  Podeu visitar www.vinyols.com

  Per cert busco gent amb coneixements alts de php,mysql i ASP

Deixa el teu comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>