Dance Dance Revolution

Dance Performance II

Lliuraments de pràctiques, exàmens, la feina… Una cosa o altra atabala a casi tothom, és llavors quan més ve de gust evadir-se.

Es pot mirar la televisió i deixar-se emportar per la primera història que el zàping ens proporcioni, pots culturitzar-te llegint algun llibre, navegar entre blogs cercant continguts interessants, etc. moltes coses. Entre elles, per suposat, els videojocs o l’esport.

Jo sóc molt gandul per això de posar-se a còrrer, però sembla que he trobat un bon trasto que uneix videojocs i esports. Tot i que hi ha alguna altra manera millor de suar passant-s’ho bé… aquesta no està gens malament.

Es tracta d’una de les joguines que vaig parlar, una pista per practicar DDR, Dance Dance Revolution o Pump It Up; diferents formes d’anomenar el mateix, el que molts potser coneixen com: la màquina de ballar. És la alfombra catifa plegable que veieu a la fotografia, Dance Performance II. Les sabates me les trec per no desgastar massa la superfície però hi són simplement per a què es pugui veure el tamany de la pista.

Ja fa temps que la Miaa i jo haviem provat algun cop de fer uns balls amb alguna màquina DDR, per exemple, gratuïtament en el darrer Festival Àsia de Barcelona. I quan estavem donant un cop d’ull a una botiga que hem té entusiasmat, em diu: Mira! una catifa per ballar i val 12€! No ens ho vam pensar i ens la vam comprar.

Quan va ser el moment de començar a jugar, en principi semblava senzill: endollar a l’USB i a còrrer. No va ser del tot així, connecto la catifa a l’ordinador, em reconeix bé el perifèric -al cap i a la fi és un simple joystick en forma de catifa sintètica- però… i el joc?

Busca que buscaràs, però no veiem cap CD per enlloc. Vaig trucar a la botiga, però ja estava tancada. Així que només em quedava l’opció d’investigar. Vaig estar buscant fins que vaig trobar la solució: hi ha un fantàstic joc compatible amb la pista que és programari lliure!!!!

Mans a la feina, vaig descarregar-me el joc StepMania i unes quantes cançons, el vaig instal·lar i a saltar. Ara, almenys un cop per setmana ens marquem uns passos amb la catifa, totalment recomanable excepte pels veïns del pis de sota.

La botiga en qüestió, és diu HardCore Gamer i hi han vertaderes perles pels amants dels videojocs, la cultura japonesa, el col·leccionisme i les maquinetes antigues. Per dir-ho ràpidament: tot allò que si t’interessa és probable que hagis d’escoltar com et diuen freaky (paraula odiosa, no pel seu significat, sinó per la desconeixença amb que s’acostuma a fer servir).

Per a aquells no residents a Barcelona, tenen un bon servei d’enviament a domicili, i segons diu a la web, a finals de febrer tornaran a tenir pistes de ball, ara estan esgotades.

Fent honor a la veritat de que una imatge val més que mil paraules, enlloc d’explicar amb deteniment com es balla amb aquesta pista, enllaço aquest genial vídeo on es veu un xiquet japonès de 5 anys fent servir la mateixa catifa, però en la versió per a PlayStation. Queda demostrat que no cal ser cap portent per marcar-se quatre passos.

Els de HardCore Gamer no m’han pagat ni un duro ni m’han ensabonat per a que parli meravelles d’ells, però si per casualitats de la vida llegeixen això i em volen regalar qualsevol coseta, acceptaré encantat provar-la i parlar-ne (d’il·lusions també es viu, no?).

Afegitó: Interessant dada la que m’envia en polromeu, resulta que un estudi fet en un col·legi públic nord-americà demostra que uns minuts de DDR al dia ajuden a prevenir l’obesitat, i el risc de malalties cardíaques i diabetis.

10 comentaris a “Dance Dance Revolution”

  1. Miaa ha dit:

    Hola! Has vist? M’he llegit el teu article. Ueeeeee!!! Imagina’t si tinc feina a l’oficina que tinc temps de sobres per llegir-me el blog.

    Un petó

  2. Utopiq ha dit:

    Oh! :oops: Tu per aquí!?
    Atureu les màquines! :P
    Alguna cosa greu està passant!

  3. minyu ha dit:

    Menys ballar i més treballar!

    Que ja sou prou grandets per aquestes collonades!

    (Sí, és publicitat encoberta)

  4. isaac ha dit:

    Jo també tinc algunes collonades enllaçades porai XD

  5. Utopiq ha dit:

    De collonades n’hi per força llocs, però anem a pams: aquí no tothom es rasca els collons!

    I que és publicitat ja ho veiem tots, titot! Però d’encoberta res, que enlloc d’avisar cordialment de l’estrena del teu blog entrés espammejant a tort i a dret!

    … el minyu, no podia ser un altre.

    Ah! I avisa a aquests de Blogger a veure si les 12.000 o 13.000 visites que et vindran cada dia d‘utupia els hi rebentaran els servidors.

  6. JOrdi ha dit:

    Que bé que ens ho passem, jo n’he descobert un altre, el SingStar. No es meu, però vicia, JAJAJA!!! sobretot amb alguna copa de més.

    A veure quan fem una quedada gent, quan vingui el bo nem a fer unes birres cap a la costa!!

    Fins aviat!!

  7. Utopiq ha dit:

    Amb alguna copa de més tot és viciós.
    I una birra mai ve malament.

    Per quan un Beers&Blogs Baix Camp?

  8. JOrdi ha dit:

    Tot es proposar-ho i parlar-ho un dia entra TWO BEERS OR NOT TWO BEERS.

    xD

  9. En ocasions veig DDRs | utupia ha dit:

    […] Bé, més aviat en polromeu no para de veure’n per tot arreu, com ell diu és un no parar. I no m’estranya, amb la quantitat de blogs que es llegeix al dia seria difícil que en algun o altre no hi hagués referències al DRR, joc del que ja vaig parlar i que des de fa anys que creix constantment en adictes adeptes. […]

  10. El futur dels videojocs | utupia ha dit:

    […] Com vaig explicar, també m’agrada jugar a DDR, i en el fons és el mateix: joc que requereix d’ordinador o consola i d’interacció física (cantar, saltar, moure’s, etc.). I és aquest el camí que crec que seguirà el sector. […]

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.