Bug detectat a l’utupia WordPress functions

Ja fa uns dies que el Pol em va avisar: des de que vas fer servir aquella extensió per a enumerar les pàgines (amb l’estil del Flickr), que veig els teus posts al Blogines amb les paraules en accents o amb caràcters especials (la “ç” per exemple), com a parelles d’interrogants. Li agraeixo molt que m’avisés perquè com jo no em llegeixo a mi mateix via lector de fils difícilment me n’hagués adonat.

El primer que vaig fer és provar altres lectors de feeds, i amb tots es reproduïa l’error. Això és un bon començament, ja que per experiència professional sé que el pitjor que pot passar és que et diguin que alguna cosa falla i quan ho provis tu tot vagi bé.

El següent pas va ser mirar si el que alimentava els diferents lectors també arrossegava el problema, i així era, el fil d’utupia contenia caràcters erronis. Vaig desactivar el plugin que fa passar el fil per Feedburner per veure si això era la raó del problema, però no, ja apareixia incorrecte al fil original.

Vaig fixar-me que si provava de llegir el feed amb el Firefox em donava l’error: XML Parsing Error: xml declaration not at start of external entity. I buscar això va ser la clau, si fas bé una cerca és probable que al primer resultat tinguis el que busques. La primera pàgina era una de les suport oficial que donen els propis membres de la comunitat de Wordpress, parlaven d’aquest error en concret. Però no veia res interessant als comentaris, fins que a l’últim hi deia: The most common cause of this is a plugin that has a blank line at the top or bottom of the php file.

Aquí estava el problema, m’havia deixat espais en blanc al final del fitxer del plugin que vaig programar. Ho vaig solucionar i ja està actualitzat al fitxer per descarregar.

En prenc nota, a partir d’ara em curaré en salut i mai més deixaré espais en blanc al final d’un fitxer PHP, sigui per un plugin de Wordpress o qualsevol altra cosa.

2 comentaris a “Bug detectat a l’utupia WordPress functions”

 1. polromeu ha dit:

  :D
  Celebro que els programadors es curin en salut.

  Fa temps que no publiques massa, molta feina ?

 2. utopiq ha dit:

  Doncs sí, massa. A la feina m’ha tocat pencar més del compte durant les dues últimes setmanes amb un viatge a Madrid inclòs.

  A més d’això i cosetes personals, he hagut fotre bastantes hores en altres projectes en que participo.

  Tantes coses per dir i poc temps per explicar-les… Això sí, aquest cap de setmana no em puc queixar: ahir concert gratis d’Antònia Font a Vila-seca i d’aquí uns minuts me’n vaig a Barcelona, tinc amics en una de les casetas de la Feria de Abril al Fòrum, i poden circular moltes copes a 0€ ;)

Deixa el teu comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>