El padrí agafa l’avió

Des de fa setmanes, gràcies a la desídia dels governants però principalment a la merdosa qualitat de línia que Telefónica fa arribar a casa meva, quasi no puc ni navegar, ni respondre els correus amb normalitat, ni actualitzar el blog. Aprofitant ara que tinc una estona de connexió amb la Xarxa, us presento un nou amic que probablement visiti més endavant utupia altre cop: Siset de Cals Ous.

Vés per on, per segon cop en ma vida em toca volar, aquest camí per anar-me’n a voltar en familia.

- Padrí, ja som a l’aeroport, no et fa il·lusió agafar l’avió?
- Ai xiquet, un cop vaig volar cap a París i se’m van unflar les cames i vaig treure l’escudella de ta avia. O sia que d’il·lusió cap ni una!
- No et preocupis que ara van més suaus els avions i a més aquest que agafem és de companyia catalana.
- Cat alana? Vols dir que les mosses m’entendran si els demano alguna cosa?
- Oi tant padrí, avui en dia saben molts idiomes.

Pujem al maleït trasto, el nom de la companyia no sembla gaire català, Despeguing. I la cosa no van tan fina com diu el xiquet, ja em gira la testa, casun l’olla! Li dire a una mossa d’aquestes que em porti un Fernalgan.

- Nena! Pot venir un momentet?
- Dígame señor?
- Em podries portar un Fernalgan o algun altre verí de metge pel cap?
- Lo siento, no le entiendo.
- Sí dona! Alguna cosa pel mal de cap.
- No hablo catalán.
- Casun tot! Res doncs, ja se’m passarà. Gràcies per res!

Quina mirada m’ha clavat, sí té pebrots a remugar li engalto un moc de mil dimonis. I això que era companyia catalana…

La xiqueta és rossa com el sol, es diu Kalita, es guanya el jornal en una empresa catalana i deu enraonar com a mínim anglès, espanyol i el de casa seva. Això sí, el català ni d’esquitllèbit, té pebrots.

O als catalans ens agrada que ens sodomitzin a cada cantó, o realment l’únic que compta és la pela. I a la nostra cultura doncs això, que la donguin pel cul-tura.

Siset de Cals Ous

2 comentaris a “El padrí agafa l’avió”

  1. monxeta ha dit:

    … i ni ens podem queixar de que una persona que porti treballant 20 anys a la restauració i vivint a catalunya no entengui que un “tallat” és un “cortado”…

  2. utòpiq ha dit:

    monxeta, per desgràcia la història passa dia sí dia també a les aerolínies catalanes. Diuen que Spanair ho està millorant, encara ho he de comprovar.

    Més Sisets de Cals Ous és el que manca, amb mala hòstia quan convé, que de parar el cul ja ens n’hauríem d’haver cansat.

Deixa el teu comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>