utupia Latest Comments per a WordPress

Hi ha moltes, moltíssimes cosetes que m’agradaria afegir al blog, noves funcionalitats o alguna tonteria que em faria gràcia posar. Però per falta de temps no acabo de fer-ho, i per postres sinó m’agrada del tot prefereixo retocar-ho, per tant es necessita més temps.

El fet és que des de fa temps que volia que es mostressin a la portada del blog el últims comentaris que s’hagin fet; vaig estar buscant i vaig veure que el plugin per a Wordpress més popular per a fer això, el Brian’s Latest Comments, sobrecarrega i alenteix el servidor web, i això no interessa.

Buscant una mica més en vaig trobar un altre que semblava més veloç i interessant, el Real Fast Latest Comments, molt simple i lleuger , però no m’acabava d’agradar com mostrava els comentaris. El que vaig fer és seguir la simplicitat d’aquest plugin i en vaig fer un de nou inspirat en el seu codi.

Mentre retocava el codi vaig veure que hi havia un parell d’errors: la construcció de les URL que enllaçaven els comentaris era errònea, i no preveia el cas de que els comentaristes fossin anònims.

Vaig arreglar aquests petits errors i a banda d’això vaig adaptar-lo al meu gust: mostra el contingut retallat dels últims comentaris i el nom de l’autor surt enllaçant el comentari. També vaig afegir dos paràmetres més a la crida del plugin, per permetre personalitzar-lo una mica.

La instal·lació és simple:

 1. Descarregar el fitxer utuLatCom.zip.
 2. Copiar l’arxiu “utupiaLatCom.php” a la carpeta de plugins del servidor on hi ha instal·lat el Wordpress: “…/wp-content/plugins/”
 3. Activar el plugin a la pàgina d’administració de plugins.
 4. I finalment, cridar la funció “Show_Utupia_Latest_Comments()” on vulguis que apareguin els comentaris.

I adaptar-lo també…

La funció es pot cridar sense indicar cap paràmetre, però per a configurar-lo fàcilment al gust de cadascú es poden fer servir els següents:

 • comment_limit: limita el número de comentaris a mostrar, per defecte és 5.
 • comment_length: indica el número de caràcters a mostrar de cada comentari, per defecte és 96
 • hide_pingstrackbacks: determina si es s’oculten els pingbacks i trackbacks, per defecte és sí (true), per tant no es mostren
 • hide_authors: indica si s’oculten el comentaris de l’autor del blog, per defecte és sí (true), per tant no es mostren

És el primer plugin per a Wordpress que faig i és força senzill, però potser a algú li pot resultar útil, així que el deixo a disposició de qualsevol que vulgui descarregar-lo. Si el proveu, us agrairia que em comentéssiu si us ha funcionat correctament, i també si trobeu algun error.

Per veure’l en funcionament només cal anar a la part esquerra de la portada d’utupia i mirar el llistat de comentaris que apareixen.

6 comentaris a “utupia Latest Comments per a WordPress”

 1. isaac ha dit:

  Molt currat. M’ho apunto fer fer-ho al meu quan tingui temps. ;)

 2. Mireia ha dit:

  Està molt be, però ¿com ho fem si no tenim accés al servidor?

 3. Utopiq ha dit:

  Gràcies isaac, és un cosa senzilleta pero feta a mida. La teva BD te l’has de conèixer bé ;) o sigui que segur que no et costarà gens ni mica.

  El problema dels sistemes com blogger, Mireia, és això, que no hi pots fer el que vols, com ja vam comentar un cop.

  He buscat una mica i no he trobat cap sistema per a fer quelcom semblant amb un compte de blogger. Això no vol dir que no es pugui, potser no he buscat prou bé, i segurament d’alguna forma es pot fer encara que sigui una mica complicat (com per exemple a partir dels feeds de comentaris o alguna cosa així).

  Es més, per força hi d’haver alguna solució perquè acabo de trobar un compte de blogger que té alguna cosa semblant, és aquest: PlayUltimate.

  Dona-li un cop d’ull, i si vols i domines una mica l’Anglès, li pots enviar un correu a l’autor del blog preguntant-li com ho ha fet, si el que et diu et sona a Suahili, intentaré fer-te de traductor :P

 4. isaac ha dit:

  Ja tinc “Últims comentaris”. I tens raó, com que me la conec bé no ha costat gaire. ;)

  Ara el següent repte és posar “Zona viral” amb icones de menéame, digg, del.icio.us… com al bloc de l’Eduard Punset, i poder “recomanar” posts per e-mail a amics.

 5. Utopiq ha dit:

  Quin paio, cul que veu cul que vol! :)

  L’enviament dels apunts per correu és un altre dels temes que tinc pendents des de fa vuit segles i mig.

  El del que anomenes “zona viral” no ho tinc previst, de moment no m’acaba de fer el pes, ho veig un pèl pedant per a un blog personal. De totes formes sempre puc canviar d’opinió, sobretot si hi hagués algun dels sistemes que dius més específic per a la llengua catalana (idea de negoci?).

 6. utupia WordPress functions | utupia ha dit:

  […] Tal i com vaig fer l’anterior cop que volia afegir una funcionalitat nova al blog, vaig cercar un plugin que em permetés fer el que volia, i vaig trobar-ne un que a priori em satisfeia bastant, el WP Digg Style Pagination Plugin. Però em va passar el mateix que aquella vegada: no em funcionava del tot bé per algun error, i no era exactament el que volia, així que vaig reprogramar la funció que creava els enllaços a les pàgines, a partir del codi del plugin. […]