Ja som aquí, ja hem arribat, i amb nosaltres el Gran Germà

Bé, vacances -o cap de setmana llarg- acabades. És hora de treballar, estudiar o el que convingui. I, per suposat, posar-nos al dia de l’allau d’informació que hem deixat passar de llarg aquests dies.

I en aquest procés, llegint a en Xavi Caballé, em trobo la confirmació a la teoria conspiranòica, extesa mundialment, de la que parlava fa unes setmanes, el Gran Germà ens vigila. Vegem el ressaltat que ens fa d’una notícia:

In Italy, which experts agree is the most wiretapped Western democracy, a report to parliament in January by Justice Minister Roberto Castelli said the number of authorized wiretaps more than tripled from 32,000 in 2001 to 106,000 last year.

(…)

Similar laws have been approved in France and the Netherlands or proposed elsewhere in Europe, leading to fears by some that the terrorist threat is giving authorities a pretext to abuse powers.

O sigui, i resumint, que a Europa es realitzen moltíssimes escoltes telefòniques de forma legal, però immoral i injustificada, o almenys així ho veig jo. I cada cop en més països.

Però això no és tot amics, buscant una mica més d’informació sobre el tema em topo amb el següent destacat a Kriptópolis d’una entrevista al Richard Stallman:

-¿Es cierto que Microsoft nos espía a través de Windows?

-Sí. Hay dos formas conocidas de vigilancia. Cuando el usuario busca una palabra en sus propios archivos, el ordenador envía un mensaje diciendo qué palabras se han buscado, y cuando Windows pide una actualización, envía un mensaje a Microsoft con la lista de todos los programas instalados en la máquina.

-Es terrible.

-Es la consecuencia de haberles concedido el poder. Una empresa, una vez que tiene el poder, siempre abusa.

Si senyor, és terrible; i és que sense privadesa no hi ha llibertat.

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.