OpenDocument ja és un estàndard ISO

Fa uns dies us convidava a votar a favor d’aquesta iniciativa, i finalment entre tots ho hem aconseguit!

Durant el dia d’avui han ressonat el ecos de la notícia per nombrosos racons de la Xarxa. I és normal, no és una notícia qualsevol, ja que com diuen El formato OpenDocument derrota a Microsoft en la disputa por la ISO.

Que vol dir això? Bàsicament i de forma entenedora, que ara hi ha un format de document stàndard i obert, reconegut per la prestigiosa organització ISO. Vol dir que ara, o en un futur que no hauria de ser massa llunyà, hi ha un tipus de document que ha de ser el vehicle entre qualsevol usuari o organització. Vol dir que quan s’hagi d’enviar un document de text o una presentació a qui sigui, hi ha un format que podem enviar sense preocupar-nos de quin SO fa servir, perquè entre els programes que el soporten n’existeixen de multiplataforma.

Com es diu a can Bitassa, el més complicat i el més necessari és que a partir d’ara també l’administració pública es dongui per assabentada i faci el que li pertoca.

Deixa el teu comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>