Volem documents lliures

Se m’acumulen les idees, els assumptes pendents i tot en general; vaig de cul. Així que ja em perdonareu si ja fa un temps que heu sentit a parlar d’aquest moviment, però crec que és prou important com per publicar-ho per si de cas n’hi que encara no se n’han assabentat.

És una recollida de firmes per presentar una petició formal a Microsoft demanant que les pròximes versions del MS Office donguin suport al format OpenDocument, que perquè ens entenguem seria un format de document, com els .DOC del Word, però que s’hi podria treballar amb qualsevol programa sota qualsevol sistema operatiu que el suportés.

O sigui que com que és un estàndard tu podries editar un document amb el MS Word i enviar-li al teu amic que té GNU/Linux, i ell el podria obrir i editar sense problemes. No es una genial idea?

Com diu en Benjamí:

Si els programes de Microsoft guarden en OpenDocument, tot plegat serà més fàcil.
(…)
Per això, si us plau, encara que siguis un usuari convençut del Windows i el Microsoft Office, signa la petició. A veure si la xifra puja.

I a més està previst que la pròxima versió del paquet MS Office incorpori la possibilitat de protegir els documents de forma que els usuaris tinguin certes limitacions en el seu ús, per si no en teniem prou.

Així que ja ho saps a firmar falta gent!

Un comentari a “Volem documents lliures”

  1. OpenDocument ja és un estàndard ISO | utupia ha dit:

    […] Fa uns dies us convidava a votar a favor d’aquesta iniciativa, i finalment entre tots ho hem aconseguit! […]

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.