Widget del dia a can Beon4U

Widget del dia a can Beon4U

Recordo que a finals del 2006, quan encara llegia Microsiervos, vaig veure-hi un widget que els hi havien programat els de Beon4U. Simplement era un programet que mostrava els enllaços als últims apunts del blog.

Suposo que en aquell moment em va fer gràcia i per això en veure que podies dissenyar el teu widget, en vaig fer un per a utupia. La sorpresa va ser que un cop acabat de configurar-lo no el podies descarregar sinó que s’havia d’esperar fins una data incerta.

Pràcticament un any i mig després he rebut un correu dels de Beon4U on em diuen:

beon networks solutions
El team beon quiere darte la enhorabuena, tu widget “apunts utòpics www.utupia.com/blog” será widget del día el próximo día 2 de abril del 2008.

Durante 24 horas tu widget será publicado en nuestra página principal para que todos los visitantes del sitio web puedan descargarlo y seguir tus noticias directamente desde el escritorio.

No sé pas quan de temps porta penjat, m’ha sorprès veure que a hores d’ara l’andròmina ha estat descarregada 121 vegades. Poquetes comparat amb els més populars, però m’ha agradat veure que potser sense ni haver passat per aquí hi ha hagut més d’un centenar de persones que els ha cridat l’atenció.

Aquest tipus de petits programes instal·lables són ginys, en anglès widget, que ofereixen serveis com per exemple, les últimes notícies, el temps o mapes, entre molts d’altres. Diferents portals o desenvolupadors de sistemes operatius els anomenen de maneres diferents: Yahoo! Widgets, els Dashboard widgets dels ordinadors Apple Macintosh, els Gadgets de Microsoft o els gadgets del Google Desktop.

Aquest en concret té coses millorables: no és lliure, només està disponible per a Windows, no disposa d’idioma català (poc important perquè a penes hi ha text del programa, però si per exemple fós lliure tindria versió catalana) i requereix tenir instal·lat el Framework 2.0 de la plataforma .NET.

Si malgrat tot us crida l’atenció i us l’instal·leu tindreu en pantalla una petita llista dels últims apunts d’utupia com a la imatge, que s’oculta automàticament i és accessible des de la safata del sistema.

Als que us hagi agradat l’idea i tingueu un blog que s’actualitzi més sovint que aquest, per exemple vàries vegades al dia, us pot ser més útil o interessant. A la pàgina de factoria ho podeu provar, a veure si ara ja tarden menys d’un any…

Actualització a dia 2 d’abril a les 15.08

No sé l’andròmina és o no el widget del dia, perquè resulta que tenen la pàgina principal de la web caiguda. Mostra un error Error en tiempo de ejecución i ja porten hores així, no dóna gaire bona imatge de la companyia…

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.