L’Exèrcit Català de Pekín i en Bruce Springsteen

He rebut un correu-e d’en Dessmond on diu:

L’Exèrcit Català de Pekín lluita només per les grans causes i es replega en les terres més frondoses i en els paratges sempre més verges.

L’Exèrcit Català de Pekín avança sigil·lós en les planures del nostre cor, solca rius i mars i travessa quantes llacunes siguin necessàries per a la cerca d’adeptes. D’aquells que volen lluitar sense vessar cap sang, però amb manifesta contundència.

L’Exècit Català de Pekín mai cau pres, perquè els esperits sempre romanen lliures. I és la força de la raó, que és la Força.

L’Exèrcit Català de Pekín avança sigil·lós, per desplegar aquesta Força el dia 24 d’octubre. L’Exèrcit Català de Pekin entrarà amb tu al concert de’n Bruce per dur la seva arma de pau: la senyera. Porta la teva senyera i treu- la quan en Bruce, convertit en comandant de l’Exèrcit, entoni la cançó “We shall overcome”, himne de tots els pobles oprimits. Atia-la suaument el temps que duri la peça, però no cridis, no insultis, no facis ni un petit soroll.

Que el món sàpiga què vol l’exèrcit més poderós de la terra. Que el món sàpiga que l’arma més poderosa és la raó. Que el món sàpiga que no hi ha cap llei feta per l’home que aturi aquesta raó. No hi haurà cap pistola, cap paraula, cap humiliació; només l’embat de la senyera farà despertar tantes consciències adormides i foragitar els il·lusos enterradors.

Pel que diu al correu la cançó ‘We shall overcome’ té una versió catalana que als anys 70s es va traduir com ‘Lliures hem de ser’, i que esdevingué tot un símbol de protesta a Catalunya, quan a la resta de l’Estat grinyolaven en Tony Ronald, en Pablo Abraira i en Nino Bravo.

Jo no aniré al concert del Boss, però si hi anés faria el mateix que ell: portar-hi una senyera de cal Déu.

Si algú dels que llegeix això té entrades per anar-hi l’animo a seguir la iniciativa de l’Exèrcit Català de Pekín (que semblen uns torrats amb bones idees).

3 comentaris a “L’Exèrcit Català de Pekín i en Bruce Springsteen”

 1. Jordi ha dit:

  Jo tampoc hi aniré al concert, però tb faria el mateix, el mateix que tú faries, el mateix que vaig fer al camp nou el dia del Catalunya - Euskadi, el mateix que molt i moltes als que no sen’s escolta, sen’s sent, però no sen’s escolta…

 2. dessmond ha dit:

  Gràcies per fer-ne difussió.
  Faré el mateix: la setmana vinent reproduiré un post del l’Exèrcit Català de Pekín al meu blog.

 3. Utopiq ha dit:

  Doncs ens farem escoltar com calgui Jordi.

  A disposar Dessmond ;)

Deixa el teu comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>