Festival Àsia, les festes de la Mercè i somiar despert

Dissabte passat, vaig estar a Barcelona per veure algunes de les activitats programades dintre del Festival Àsia. Va ser força entretingut i em serví per conèixer aspectes de cultures massa desconegudes, almenys per mi: vam participar en jocs orientals, vam veure una exhibició de Tai-txi, i vaig degustar unes delicioses boles de verdura en un paradeta d’un restaurant indi que vaig fer baixar amb un got de tè fresc tibetà.

A l’andana del metro em van donar el PuntTMB, un numero dedicat en especial a les festes de la Mercè. I consultant el programa de les festes vaig llegir unes línees que provocaran que el pròxim divendres pel vespre també intenti estar a Barcelona.

Està previst que el proper divendres dia 22 a la Plaça Catalunya hi actuin Roger Mas, Lídia Pujol, Marc Parrot i Mazoni. Aquesta heterogènea selecció d’artistes s’enmarca en el concert anomenat “Accent obert“, suposo que en referència a aquesta gràfia diferèncial de la llengua catalana.

Com ja he dit algun cop m’encanta l’eclètic cantautor Roger Mas; a en Mazoni l’he escoltat sovint aquest estiu a través de iCatFM i també està força bé; i que dir de l’home de les mil cares Marc Parrot, el que fou El Chaval de la Peca s’ha decidit a fer un disc en Català i que pel que he escoltat mereix prestari atenció; Lídia Pujol no encaixa en els meus gustos però qui m’hi acompanyarà agraeix que hi actui, així que tots contents.

Somiant despert, he pensat com podria ser un macro-concert de música en Català, renovat, amb sang i veus noves, humor i força. Després de poca estona de reflexió i altament influenciat pels meus gustos, he pensat que podria ser el següent (incloent-hi alguna recomanació que he llegit recentment):

  1. Roger Mas, delicada qualitat sonora per començar la nit
  2. La Gossa Sorda, mestissatge i ritmes calents amb lletres compromeses
  3. Mazoni, rock per començar a escalfar els motors
  4. Gadegang, folk electrònic desvergonyit en forma de performances musicals
  5. Herois de la Katalunya Interior, punk electrònic 100% políticament incorrecte
  6. Dj La Pell del Diable, l’alter ego dels Herois per acabar de rematar la nit

Actuarien per aquest ordre i seria una llarga nit. Qui s’anima a organitzar-lo? Si algú creu que és millorable, per descomptat, s’admeten suggeriments i propostes.

Afegitó: si Renfe m’ho permet, el dissabte espero gaudir del Festival de Creació Visual i Música Avançada inclòs en els actes de Santa Tecla i el diumenge tornar a la capital per assistir a l’actuació d’Antònia Font al BAM.

Un comentari a “Festival Àsia, les festes de la Mercè i somiar despert”

  1. Fins als collons de Renfe | utupia ha dit:

    No m’equivocava quan deia que el meu cap de setmana depenia de Renfe. […]

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.