Renfe i RAC1, la broma que ha causat estralls

La tarda de dimarts jo estava tan tranquilament programant, quan de sobte el Pere, un company de feina, em diu Ei ei ei! ràpid posa RAC1. Li pregunto que pasa i em diu és molt fort! un de Renfe s’està passant amb els catalans!!!

Poso la ràdio, i al cap de 10 segons d’escoltar frases com ¡La culpa es de los catalanes! … ¡Quieren quedáselo todo!:, li dic: és una broma, és el Deltell. Així de xulu, fatxenda, i sobrat; però la vaig encertar.

S’ha de dir que fa anys que segueixo a l’equip del programa del Toni Clapés, Versió RAC1, anteriorment Versió Original a Catalunya Ràdio, m’encanta. I ja fa temps que el Clapés i el Xavier Deltell es coneixen profesionalment parlant.

Recordo un programa que van fer a TV3, Efectes Secundaris, boníssim, però no va durar ni un any. I després d’allò, poc després van estar a Crónicas Marcianas; sí, a Crònicas però als inicis, quan era un bon programa i passaves una bona estona abans d’anar a dormir. Després el Clapés va marxar (ben fet que va fer) i al cap d’un temps de fer de parella freak amb el Cárdenas, el Deltell també va marxar.

Que vull dir? Doncs que li coneixo la veu i la manera de fer les conyes, i per això vaig notar ràpidament que era ell, no sóc pitoniso pito.

Des del dimarts passat he sentit que la pilota s’ha fet més gran, es veu que els dies següents fins i tot hi va haver gent que va trucar al Món a RAC1 per preguntar si era veritat, finalment ho han desmentit oficialment i han confirmat que el Director de Gestión Operativa de Activos era en Xavier Deltell.

Però com és normal, aquest aclariment no ha arribat a tothom, i un dels correus que circula aquests últims dies, és un correu amb el tall de veu del programa i alguns insults dedicats als estimats de Renfe. I també es curiós que el nom del suposat portaveu de Renfe és erroni, ja que apareixia Antonio Morales enlloc d’Ernesto del Moral, que es com l’anomenaven a l’entrevista

Per no parlar de que també hi han hagut blogaires que van caure al parany i s’ho van empassar, n’hi han hagut uns quants. Se’n surt molt bé el Deltell en això de enredar la troca tot seriosament.

Així que no cal que ens exaltem, tranquils que no és veritat. Com ja he dit algun cop, a mi els de Renfe, per raons que ja he explicat, em cauen com una patada als baixos, però aquest cop no han fet res. Seria divertit que fós veritat per poder maleïr amb ganes i desfogar-se a gust, però no.

Si encara no ho heu escoltat no us perdeu ni un minut del MP3 de l’entrevista. I si us pica la curiositat respecte la notícia original dels problemes amb Renfe, doncs al Periódico la podeu llegir.

14 comentaris a “Renfe i RAC1, la broma que ha causat estralls”

  1. elveidedalt ha dit:

    Molt bo! Però, venint del Clapés, no es veia que anava de conya?

  2. Utopiq ha dit:

    A mi m’ho va semblar, se’ls hi veia el llautó. Un detall que se m’havia oblidat comentar és que a vegades li deien alguna cosa en català i l’entenia…

    Però com que no van dir ni abans ni després de l’entrevista que era broma, doncs suposo que això va donar peu a mals entesos.

  3. Framewerk ha dit:

    Molt bé, molt bé, i després el Clapès es queixarà de que des de Madrid es crispa la situació… colla d’ hipòcrites.

  4. Quim ha dit:

    Una broma de molt mal gust. No són circumstàncies de les que se’n hagi de fer broma. Encara resultarà que els Catalans som massoquistes i ens agrada que ens tractin malament. Molt lamentable sr. Clapés.

  5. La TV mata? | utupia ha dit:

    […] Renfe i RAC1, la broma que ha causat estralls […]

  6. Montse ha dit:

    No es correcto que enciendan a la gente ya tenemos bastantes problemas con fuera de catalunya para que pongan mas leña. Si yo fuera de Renfe ya les habria denunciado.
    Montse

  7. Utopiq ha dit:

    Montse, el teu comentari m’ha fet pensar i arran d’això aprofitaré per respondre’t a tu i a d’altres comentaris.

    El que és correcte o no és subjectiu, tu pots no veure-ho correcte i jo no veig res incorrecte en una simple broma. Si Renfe no denúncia, entre d’altres raons, és perquè no li serveix de res, més aviat al contrari: faria que la gent parlés més encara dels problemes que tenen (vigents encara a dia d’avui).

    Per altra banda, és inútil, que jo sàpiga (i no sóc cap entès) no es pot denunciar per fer bromes. Si fós així el pòlitics estarien continuament posant denúncies per les mofes que reben, i no es podrien fer programes d’humor per por a ser denunciats.

    El que dius, Framewerk, que és hipòcrita queixar-se de la crispació i fer broma al respecte, no ho comparteixo. Un pot pensar que no el tracten bé i no per això no poder riure’s de la situació.

    I això de que és una broma de mal gust, Quim, podem estar d’acord o no, pero jo no ho penso. El que per mi seria de mal gust és fer broma sobre la mort d’un jove conductor, per exemple, però no la de la situació ferroviària catalana. Pel que fa al massoquisme, tampoc crec que el fet de de riure’s del malament que ens tracten signifiqui que ens agradi; jo puc fer broma de la mala sort que tinc i això no té perque significar que m’agradi ser un negat, no creus?

  8. lorena ha dit:

    bon dia a tothom
    a mi realment em van fer creure el primer cop que ho van fer, ja que ho han repetit amb altres problemes, que era veritat, i per se sincera em va semblar molt fort, però em van fer riure un munt, que ès del que es tractaba, imagino
    M’encanta el versió, el segueixo desde que estaven a Catalunya Ràdio, i penso que son super divertits, crítics però no destructius, diuen les coses com son i es riuen fins i tot d’ells mateixos.
    Personalment, no veig la tele, però en soc conscient de la merda que ofereixen a la gent i flipo de veure com tenen aquestes audiències, aixi que penso que no s’hauria de criticar una emisora que diu les coses pel seu nom, sense intentar enganyar a ningú, i clar que no serà a gust de tothom, però considero que ho fan super bé
    a mí em fan moltisima companyia a casa i a la feina i els estic agraïda per que puc estar informada sense sang i fetge i amb un punt d’imparcialitat que a la tele no tenen
    vinga doncs, endavant les hatxes!!!!!

  9. S’ha de ser Alonso | utupia ha dit:

    […] Renfe i RAC1, la broma que ha causat estralls […]

  10. alex ha dit:

    me dais vuestro numero porfa

  11. alex ha dit:

    hola hablar del Barça que es el mejor equipo

  12. alex ha dit:

    xavi eres el puto amo por dios di si el betis quiere al soldado i milan baros i di tambiem si juanjo del españolb
    jugara algun partido con el español de valverde esta temporada o no jugara venga deu me llamo alex .

  13. utopiq ha dit:

    alex, que t’has pres? On has llegit una paraula sobre futbol?

  14. Silvia Alaman Portabella ha dit:

    a mi em samble molt malament, ho vaig i vam repiular i francament son ganes de fen-se mala llet. i no creure res del que publiqueu,

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.