Seràs un dels 10Mil a Brussel·les?

10Mil a Brussel·les

Ja estan començant a fer bullir l’olla i segurament alguna cosa n’haureu sentit d’això dels deu mil catalans a Brussel·les, però d’on va sorgir tot plegat?

L’Enric Canela, un dels coautors del Bloc Gran del Sobiranisme, a principis de setembre d’aquest passat 2008 reflexionava sobre la passivitat dels independentistes catalans davant la situació actual del país i es preguntava: Podríem aplegar nosaltres una xifra significativa de catalans i fer una marxa sobre Madrid?. Però un dels comentaristes de l’article, Manel Picó, justament en el tercer comentari proposà un canvi en la proposta de l’Enric: Recomano amb tot el respecte canviar la frase per la següent: ‘Podríem aplegar nosaltres una xifra significativa de catalans i fer una marxa sobre Brussel·les?’. I això, tan espontani i desorganitzat inicialment, va ser la llavor del moviment.

Crec recordar que va ser a mitjans d’octubre en que em van enviar una invitació pel Féisbuc per a una de les primeres trobades que s’organitzaven per enviar 10.000 catalans a Brussel·les per a reivindicar el dret d’autodeterminació. En pocs dies van dissenyar un logotip i van muntar la web, que a dia d’avui està ben farcida de material (encara que ningú pot negar que és lletja com un pecat), amb himne i tot.

Cap al mes de desembre ja s’havia concretat la data, el 7 de març, i van començar a organitzar paquets de viatge. Jo vaig fer el préssec i enlloc de contractar-ho llavors, he comprat fa poc els bitllets per lliure, per poder quedar-m’hi el cap de setmana, resultat? M’han costat més del doble… per ruc! I durant aquest mes de gener, han començat a fer presentacions més multitudinàries i fins i tot a televisió.

Tinc la sort de tenir família vivint a la capital europea, així que no podia desaprofitar l’ocasió, i jo seré un dels que ens manifestarem pels carrers la ciutat de les cols. El grup del Féisbuc no arriba a 7.000 i potser finalment no serem deu mil els que ens hi manifestem, però segur que ens farem veure. L’important és fer-nos veure a Europa i que els mitjans catalans ens donin el ressò que es mereix l’iniciativa, dels mitjans espanyols no cal que n’esperem gran cosa.

És una oportunitat de dir clarament que passem de Madrid, que nosaltres som catalans i europeus, i estem farts de com ens tracta Espanya. Si no ens volen tal com som, quelcom que ja han demostrat repetidament, que ens deixin estar tranquils i ja formarem naltros un estat propi. Així que penso que tot aquell que tingui l’oportunitat de mobilitzar-se, que ho faci, pot ser un dia històric.

5 comentaris a “Seràs un dels 10Mil a Brussel·les?”

  1. Manel des de l'exili ha dit:

    Gràcies per el post.
    ens veiem a Brussel.les
    Manel Bargalló

  2. utòpiq ha dit:

    Gràcies a valtros, Manel, per la feinada que feu des de La Casa Gran del Sobiranisme. Ens hi veiem!

  3. Carles Oriach ha dit:

    Allà ens hi trobarem, utòpiq!

  4. vidi ha dit:

    jo no hi seré, però sabent que hi seràs tu, ja estic tranquil, vinyols estarà ben representat!! (jejeje)
    bona “mani” i bona estada a la ciutat!!
    independència!!

    joan

  5. utòpiq ha dit:

    Carles, tinc bona memòria per les cares, no dubtis que si et clisso entre els manifestants vinc a per tu! ;)

    vidi, ja la tinc l’estelada preparada, i si tu tens alguna bandera o escut de Vinyols, també me l’emporto per a fer-nos veure :P

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.