Som una nació i diem PROU!

Som una nació i tenim dret a decidir

Primer va ser l’èxit inesperat de la manifestació del 18 de febrer del 2006, amb el lema “Som una nació! Tenim el Dret a Decidir”, on vaig tenir la sort de poder anar. Tota aquella gentada, aquell esperit, tot plegat em va donar esperances de que realment algun dia podríem decidir. Llàstima que no es va assolir l’objectiu principal de la manifestació i l’estatut que finalment es va aprovar havia sigut retallat, llimat i passat pel ribot.

I ara, com ja sabreu la Plataforma pel Dret de Decidir torna a convocar una mobilització popular, demà 1 de desembre a Barcelona. La infame apagada de l’estiu a Barcelona, el col·lapse de l’AP7, el caos viscut farà un any l’aeroport de Barcelona i sobretot la lògica emprenyada que provocat el caos de mobilitat per les obres de l’entrada del TAV a Barcelona han portat a la Plataforma a convocar aquesta nova manifestació amb el lema “Som un nació i diem prou! Tenim el dret a decidir sobre les nostres infraestructures” (al més pur estil Cuní).

El que es demana en el seu manifest, bàsicament és el traspàs de la xarxa de transports i d’infraestructures a la Generalitat de Catalunya, la publicació de les Balances fiscals entre Catalunya i l’estat espanyol i que la Generalitat recapti i gestioni tots els impostos dels catalans.

N’hi ha que ja és gestionen ells mateixos els impostos i a més tenen un saldo positiu entre el que reben i el que paguen, així que els hi ben bé igual si es publiquen les balances o no. Heu sentit algun cop a bascos o navarresos parlar de balances? I n’hi ha que pràcticament és com si les infraestructures se les maneguin ells mateixos, tenint el govern espanyol a la vora de casa i sempre del teu costat és ben fàcil que les teves infraestructures siguin del teu gust. O heu sentit als madrilenys queixar-se per manca d’infraestructures? En tot cas per excessives obres!

Apa, queda dit. Si hi havia algun despistat que no ho sabia: demà manifestació!

Actualitzat el dilluns 3: La manifestació va ser tot un èxit: Centenars de milers de ciutadans exigeixen el dret a decidir de Catalunya. La convocatòria de la plataforma pel Dret de Decidir ha aconseguit una resposta multitudinària per part de la societat civil. Tanmateix hi ha cretins, mentiders i manipuladors que es creuen en possessió de la veritat absoluta i la raó del vertader progressisme. Si el PSOE i El País són d’esquerres a mi em pengen vuit collons.

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.