Una de campanyes!

la Queta

Marxant una bona ració de campanyes que valen la pena!

La primer em va arribar fa uns dies però que encara és molt viva. Està organitzada per e-Criteri i ens convida a enviar una carta als responsables europeus denunciant l’intent de tancament de les emissions de TV3 al País Valencià per part del govern del PP, el que suposa una negació de drets fonamentals com és el d’informació i expressió i a la pluralitat informativa, o el dret a l’accés a la cultura i la pròpia llengua.

Per enviar la següent carta només cal que visiteu la pàgina i doneu el vostre nom i correu.

  • Viviane Reding, Comissària de Societat de la Informació i Mitjans de Comunicació
  • Ján Figel, Comissari d’Educació, Formació, Cultura i Joventut
  • Hans-Gert Pöttering, President del Parlament Europeu

Sra. Viviane Reding, Sr. Ján Figel i Sr. Hans-Gert Pöttering, Ens dirigim a vostès alertats per un greu atemptat contra la llibertat d’informació i contra la pluralitat cultural que s’està cometent als Països Catalans. Ara, el Govern valencià s’ha proposat tancar les emissions d’una televisió que fa 19 anys que emet en aquest territori per tal de limitar el ventall de fonts d’informació dels ciutadans valencians. La televisió s’anomena TVC (Televisió de Catalunya) i emet amb normalitat a d’altres territoris dels Països Catalans. Si bé entenem que la competència sobre l’emissió radiotelevisiva a cada estat de la Unió no és de vostès, creiem que davant d’un atac a les llibertats i drets fonamentals sí que actuaran amb fermesa i autoritat. La llibertat d’expressió i d’informació són pilars sobre els quals es construeix el projecte comú europeu i nosaltres no en volem quedar exclosos per desatenció.

Agraint la seva atenció, esperem la seva resposta i actuació ferma.

En un altre correu que m’envien hi diu:

Darrerament, certs sectors afins a “Ciutadans per Catalunya” estan recollint firmes per tal d’aconseguir una escola en castellà. Això suposaria una divisió total en la societat catalana i la desaparició del model actual que permet conèixer les dues llengües oficials de catalunya.

Ens hem de mobilitzar per poder aconseguir una escola en català!

Jo hi faria unes matisacions al correu. El partit no és diu així, sinó Ciutadans - Partido de la ciudadania, ells mateixos deixen molt clar que el nom de Catalunya no apareix per enlloc, així que no ens confonguem. També és erroni que ens haguem de mobilitzar per aconseguir una escola en català, en tot cas per mantenir-la.

I també cal dir que la campanya tampoc és per aconseguir una escola en català, sinó en contra de la llei aprovada pel govern espanyol que obliga a les escoles a l’ensenyança d’una hora més de castellà per setmana.

Per suposat, es mereixen el nostre suport, qui vulgui pot firmar a la pàgina que va crear per la campanya l’Ateneu.

El tercer i darrer correu campanyil diu:

Suma’t tu també pels Països Catalans

Alguna cosa ha nascut als Països Catalans. La Campanya “Sumem-nos al mapa per un Estat Propi” proposa un pas endavant i desvergonyit cap a l’autodeterminació del Poble Català. L’objectiu és inequívoc: visualitzar en un mapa totes les persones que votarien que Sí en un referèndum per la independència.

Es tracta d’entrar a EstatPropi.cat, on podrem visualitzar un mapa interactiu que mostra el suport a la independència en el conjunt dels Països Catalans, i adherir-nos donant les nostres dades.

Si no heu tingut un empatx de campanyes i teniu una estoneta, us animo a participar-hi.

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.