Pren una dosi d’utupia, el Marc Vidal t’ho recomana

Apa, ja està, ja hem passat el gruix dinars familiars -n’hi ha que encara ens queda el dinar de Reis- la ressaca del cap d’any i les felicitacions a tort a dret. És ben cert que els Reis Mags encara han de passar, però jo ja dono per acabada la orgia d’excessos i a la força em reincorporo a la rutina entre-setmanal.

Així, mentre em posava al corrent de l’actualitat bloguística i al·lucinava amb la que es pot arribar a muntar per una simple innocentada, m’he endut una sorpresa. Una sorpresa de les que agraden, afalaguen i satisfan.

El tió em va cagar una menció del Marc Vidal a la seva llista dels 50 blogs més representatius i de qualitat de la blogosfera catalana. Seria falsa modèstia si no reconegués que m’ha alegrat molt i que cosetes com aquesta són les que, a més de perquè m’agrada i em diverteix, compensen les hores que dediques a quelcom que per mi és només una afició:

Tot i que no m’agraden els blocs anònims, en aquest cas puc considerar com un dels 50 millors llocs catosfèrics a un d’ells perquè conec virtualment l’autor. Es tracta d’un dels blocs més àgils que conec, utupia. Per emmarcar alguns posts de les categories “reflexions curtes”.

No és un rànquing segons visites o enllaços (aposto a que llavors no hi apareixeria), és totalment subjectiu a criteri del Marc. Ell ha triat els que a ell li han semblat, és per això i pel fet de que la recomanació vingui de qui vé, que encara em fa més il·lusió, gràcies Marc.

Al llistat hi apareixen grans mestres i gran amics, us recomano que us passegeu pel blog del Marc per poder repassar la llista que ha lliurat en paquets de cinc.

I parlant del Marc Vidal i de l’espai català de blogs, aprofito per comentar-vos que si no em desintegra un llampec o em perdo de camí a Granollers estaré a la primera edició que organitza de les Jornades de la Catosfera. Serà un plaer veure i escoltar en persona a alguns dels que sovint llegeixo i xerrar amb qui s’hi presti, entre ponència i ponència de les que hi han previstes al programa.

3 comentaris a “Pren una dosi d’utupia, el Marc Vidal t’ho recomana”

 1. aniol ha dit:

  Coincideixo plenament que en Benjamí Villoslada és tot un exemple i un mestre.
  El que no m’agrada de quadrar és lo de Catosfera. No sé, també prefereixo bloG a bloC, se’m resisteixen algunes coses…

 2. utopiq ha dit:

  aniol, què vols dir que no t’acaba de quadrar? A mi com a terme tampoc m’apassiona, el que m’interessa és assistir a la primera trobada de blogaires catalans que es fa, poder escoltar alguns dels que llegeixo habitualment, xerrar amb qui convingui i passar uns dies fent quelcom que no he fet mai i d’entrada em sembla interessant.

  No entenc que té a veure la discussió blog/bloc amb el terme ‘catosfera’, jo també sóc partidari de fer servir blog, tal i com proposa el lingüista Gabriel Bibiloni. Et recomano que llegeixis els arguments que exposa per triar ‘blog’ enlloc de ‘bloc’, ningú te’ls podrà rebatre.

  Fins i tot ‘catosfera’ no em sembla, en principi, una mala opció ja que l’alternativa és ‘blogosfera catalana’, força més llarg. I el de ‘blocosfera’ se suposa que també es limita a l’àmbit català però donat que, com et comentava, no sóc partidari de terme ‘bloc’, doncs tampoc el trobo encertat.

 3. aniol ha dit:

  Sí, jo també segueixo els arguments de Gabriel Bibiloni.
  No sé, serà qüestió de costum. Suposo que d’aquí un temps ja no em sonarà tant estrany lo de “catosfera”.

Deixa el teu comentari

XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>