Nadal català, Nadal escatològic

Siset de Cals Ous ataca de nou.

Tió de Nadal

- Padrí, Padrí, que anirem a fer cagar el Tió avui?

- I tant xiquet! Avui és dia de Nadal i per Nadal, cada ovella al seu corral i el Tió no hi pot faltar abans de dinar tots junts. Si t’has portat bé i li has donat de menjar et cagarà moltes marranades dolces i potser algun regalet més.

- Padrí, i com és que el Tió dóna els regals cagant?

- Perquè a Catalunya ens fan molta gràcia aquestes coses, tal i com diuen caga el Rei i caga el Papa, de cagar ningú se n’escapa. I el Tió és un tronc màgic català i per donar les coses prefereix cagar-les perquè també li fa gràcia.

- I el Caganer també caga regals?

Caganer

- No, home no! El Caganer caga lo mateix que tu i que jo però és una figureta.

- A mi em fa gràcia el Caganer Padrí, perquè ensenya… ensenya el cul! Hehehe.

- Clar que sí petit, ja t’ho dic jo que ens fa gràcia. I lo bonic del Caganer és posar-lo en algun puesto on no es vegi massa i així qui mira el pessebre ha de jugar a trobar-lo.

- Padrí, i el Pare Noel també caga coses?

- El Pare Noel? Deixat estar de vells golafres que entren a casa sense que ningú els convidi. A Catalunya fill meu, ja tenim el Tió i Els Reixos d’Orient no ens fa falta cap caragrossa barbut redissenyat per una marca de refrescos de color marró amb gas.

- Però a alguns amics del cole els hi porta regals…

Mori el Pare Noel

- Tu avui t’afartaràs de menjar i jugar amb el que et cagui el Tió, i d’aquí uns dies tranquil que si t’has portat bé els Reixos et portaran tot el que els hi hagis demanat a la carta. I deixat estar de Noels o Noèlies, que ja veig prous bacons penjats pels balcons, mira que n’arriben a ser de lletjos i ofenosos, bona pedrada els hi fotria…

- Padrí…

- Sí, perdona Hug. No diré més paraulotes, però és que aquestes modes que venen de Halovins i Paresnoels i tot això que ve del país dels pistolers, m’unflen les… perdona, vull dir que m’afarten molt, em cansen i trobo que la majoria s’ho empassen amb ganes. Apa, joia, anem cap a casa i prepara’t per picar ben fort amb tots els cosinets i ja veuràs que bé ens ho passarem.

Siset de Cals Ous

Deixa el teu comentari

Has d'identificar-te per escriure un comentari.